2014. február 10. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

00_1.JPG

Már a borítója is durva ennek a számnak, Dracula visszatért, és úgy néz ki rögtön Penge végét is jelenti ez a feltámadás. Lássuk, tényleg így lesz-e?

Az első oldalon egy viszonylag fiatal vámpírt látunk, Aaron Thorne, egy fiatal és sikeres cégvezető volt, míg Varnae vámpírt nem csinált belőle. Rossz napja volt, hiszen Penge nem sokkal hamarabb próbálta megölni őt és tönkretenni a droglaborját (vámpírvérrel kevert drogot ad el, hogy szolgát csináljon az emberekből), de most éppen egy találkozóra készül a titokzatos Nővérekkel. Közben megbízza szolgáját, hogy kutassa, fel hol van Penge rejtekhelye, hogy elpusztíthassa őt.

Váltás. A következő oldalon pont ezt a lakást látjuk, Penge és házinénije éppen Penge frissen szerzett lakását próbálják kitakarítani, kiderül, hogy Julia (a házinéni) a családjával élt eddig, de sajnos már mindenkit elveszített, ezért adja ki a lakást. Hirtelen furcsa zajra lesznek figyelmesek az egyik ajtó mögül, de azok csak denevérek, bár Penge egy pillanatra megijed nem-e egy ellensége, egy vámpír jött utána. A denevérek kizavarásával egy időben érkezik meg az előző számban megismert Bible John, aki közli vele, hogy muszáj beszélniük.

Váltás. Meglátjuk végre azt a riporternőt (Beth-et), aki majdnem gyorsabb volt Pengénél, és már akkor az új lakásában kereste őt, mikor még épphogy odaköltözött. A nőt, aki a Nightstalkers-ről akarja őt kérdezni. Lehallgatja a rögzítőjét és kiderül, hogy az előző szám utolsó oldalán látott nő, aki ráakadt a grófra az ő segítője volt, úgy hívják, hogy Tara és elmondja, hogy valami sokkal érdekesebbre bukkant, közli, hogy hol, és mikor találkozzanak, hogy neki is meg tudja mutatni. Beth elindul, hogy felkeresse azt a nagyon érdekes valamit.

Ismét Pengénél, aki pár szóval elmondja John-nak, hogy mit végzett mióta megkapta tőle azt a furcsa varázsgömb-detektort, cserébe megtudja, hogy mit akart tőle Bible John, hogy miért pont őt kereste meg. Megtudjuk a történetét, hogy londoni történész professzor, aki ősi sírok után kutatott Afrikában, de valami lemészárolta a csapatát, róla kiderült, hogy minimális pszichikus képességgel rendelkezik, de bezárták egy diliházba, senki nem hitte el, hogy pusztult el az egész csapata. Volt egy látomása, amiben látta, hogy mi fog történni az Éjcserkészekkel azt is látta, hogy Penge túléli, és, hogy Dracula New York-ba jön. Penge azonnal csatlakozik hozzá, mikor kimondja a gróf nevét.

Váltás. Body Hammer egy klub, ahova Tara hívta Beth-et estére, aki meg is érkezik, a szekusok elmondják neki, hogy ott is van már. Pengéék ugyan ide érkeznek, ide hozta őket a „varázsgömb”. bemennek, John kap egy kisebb rohamot, mert kiderül, hogy elkéstek az egész klub vámpírerővel rendelkezik a drog miatt amit Thorne készít. Azonnal harc veszi kezdetét, Penge sorra győzi le az ellent, John rá is kérdez, honnan tud ilyen jól verekedni, de a válasz, hogy filmekből. Valaki egyszer csak megállítja a verekedést az a valaki pedig a gróf, lábainál a riporternővel, és annak barátnőjével:

 17.JPG

Penge elköveti azt a hibát, hogy egyedül, de azonnal ráugrik. A gróf azonban sokkal erősebb, mint ő legyűri, kardjait eltöri, mint a szalmaszálat, sőt őt is megölné, de ekkor Penge elmondja az aduját, hogy tudja, hol van a fia Janus és a felesége, ha megöli, őt nem fogja megtalálni. Erre a gróf meggondolja magát és nem öli meg, de a szolgájává teszi az utolsó oldalon:

23_1.JPG

Folytatás a jövő héten. érdekesség, hogy Penge ebben a számban, ebben a képregényben néz ki először úgy ahogy a filmekben később megjelenik, fekete ruhában tetőtől talpig, és hosszú bőrkabát alatt vannak a fegyverei. Eddig a Nightstalkers-ben rövid motorosdzsekije volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr435798469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása