2014. január 27. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #18

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 18-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

night00.JPG

Kezdésként egy gyors összefoglaló, hogy Penge találkozott a régi társával Taj Nital-lal, aki mostanra konspirátor vámpír lett, aki elraboltatta Dracula 5 éve gyerekét Janust. Taj rátámad, de hasztalan, ugyanis Penge immunis a vámpírharapásra, és ezt Taj is tudja, ebből jön rá Penge, hogy nem Taj áll az egész mögött és feladja, hagyja, hogy volt társa elszállítsa ahhoz, aki ezt az egészet kitervelte. Repülnek is nagyon gyorsan több mint egy órát mikor megérkeznek, és kiderül, hogy az egészet Varnae tervezte, aki a vámpírok ura akar lenni Dracula után.

 night04.JPG

Váltás. Vissza Bostonba ahol Bloodstorm, aki az első lesz Varnae seregében, és akit Dracula DNS felhasználásával teremtettek és így az első mesterséges vámpír éppen Varnae ellenségét Draculát kutatja. A dolog iróniája, hogy Frank Drake puskájával van felfegyverezve, aki meg éppen őt keresi, követi. Salomé aki a sötétség asszonya akar lenni, boszorkányerejével éppen ellenségeit kutatja, akik a Nightstalkers megmaradt két tagja lenne, akik Drake fegyverét keresik és próbálják összerakni azt, amit Strange-szellem mondott nekik.  

Egy rövid váltásként Penge lakásán látjuk Dominit Dracula, harmadik és egyben utolsó feleségét, aki várja, hogy visszahozzák a fiát, Janust.

Váltás. Taj elégetni Penge karóit, Varnae őt is a seregébe akarja, ami jelenleg két tagot számlál (Taj és Bloodstorm), illetve nála van Dracula fia túszként. Pengével kiegészülve akar a vámpírok ura Dracula ellen háborút indítani. Penge rákiált, hogy Dracula meghalt és harcba kezd Varnae ellen, mert megtudta, amit akart, hogy itt van Janus. Taj azonban lefogja őt, mikor épp elmondja, hogy ő is ott volt, mikor a grófot megölték, de ezt Varnae továbbra se hiszi. Megérkezik Bloodstorm a fegyverrel, az egyetlennel, amivel meg lehet ölni Varnae-t.

Ezzel egy időben Salome is megérkezik, aki azonnal kihívja Varnae-t, hogy eldöntsék ki méltó arra, hogy a vámpírok ura legyen. Drake és Hannibal is berobban a csata kezdetére. Minden oldalról elindul, az adok-kapok, Penge megöli Taj-t, aki a végére visszanyeri emberségét, Drake visszaszerzi a fegyverét, és azzal pusztítja el Varnae-t, közben Bloodstorm rájuk támad, és Hannibal King is megőrül valamiképp. Drake olyan erősen támadta meg Varnae-t, hogy azzal robbanást indított el, amitől az egész épület a levegőbe repült. Csak Penge maradt életben, aki hiába keresi a társait, senkit nem talál meg.

night22.JPG

Ezzel a számmal egy temetői jelenettel van vége a Nightstalkers sorozatnak, ironikus módon a 18 szám legjobb története az utolsó 3 számban lezajlott vámpíros folytatásos lett, ami megalapozta az első Penge önálló sorozatot végre.

Jövő héten ezt kezdjük el!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr725750362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása