2014. január 13. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #16

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 16-os száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

night_00.JPG

Rögtön egy célkereszten keresztül látjuk az Éjcserkészek Bostoni főhadiszállását, és ez nem sok jót sejtet...

Belül a szokásos várakozás két munka között, pihenés fegyverkarbantartás folyik éppen, mikor egyszer csak a borítón is látható robotféleség betöri az egyik falat(!), és megtámadja őket, látszólag minden ok nélkül. Frank Drake nem tud kitérni előle, ás árammal őt ütik ki először. Miközben Penge és King éppen azon tanakodnak, hogy vajh 7 vagy 8 láb magas-e a robot. Az elektromosság közelébe King nem mehet, így Pengén áll a helyzet megoldása, ő pedig a szokásos eleganciájával oldja meg, egy vizes palackot vág a sistergő, Franket a kezében tartó, ellenfélre ami meg is hozza a hatást azonnal. Csak egy pillanatra kábul el azonban a robot, mikor King odaér azonnal felébred és valamilyen kristály állapotba fagyasztja őt a továbbra is titokzatos támadó. Penge felkapja Drake-et és elvonszolja, mondván King így is úgy is halott már, rá kár időt vesztegetni. Ezt el is mondja az őket kisvártatva utolérő Hannibal-nak. Közben a robot újabb kísérletet tesz ezúttal rájuk lő. Közben pedig módszeresen pusztítja a házat, még az ki nem gyullad, és le nem ég teljesen ekkor otthagyja őket, de csak azért, mert megtalálta azt amit keresett, Drake anti-okkult fegyverét, amit a HYDRA régóta meg akar szerezni. A tűzoltók látványa nem különösebben hatja meg King-et, mégiscsak az ő otthona és dolgai égnek el.

A kiérkező mentősöknek kell Franket ellátniuk, kis idő múlva magához is tér, és rögtön kérdőre vonja a társait, hogy hagyhatták elfutni aki rájuk tört, és főleg, hogy hagyhatták, hogy a veszélyes fegyvert is ellopja. Ki is osztja őket, majd elindul egyedül megkeresni a cuccot, látszólag az éjcserkészek ismét felbomlanak (úgy füzetenként egyszer majdnem mindig megtörténik).

Váltás. Egy nő fut sírva az éjszakában Boston egy másik részén,

Ismét váltás. A HYDRA laborban ismét Dracula klónjának előállítására tesznek kísérletet. Egy furcsa asztráltest (talán Dr Strange) száll el a tartályok felett, de valahogy érzékeli őt a robot, és meg is támadja, ami meglepi a szellemet, és el is menekül.

Váltás ismét. Hannibal King egy bárba megy, hogy megünnepelje utolsó bostoni éjszakáját, el akarja hagyni a várost végleg. Ivászat közben (új infó, hogy a vámpírok is részegeskednek) odalép hozzá egy idegen akit egyszer ő mentett meg és megköszöni neki az életét.

Frank Drake éppen elaludna, mikor a barátnője elkezdi froclizni, hogy el kell kezdenie élni, hogy családot akar. Drake győzködi, hogy vissza kell szereznie a fegyvert, ezért kereste fel Strange Dokit, de nem találta meg. Marlene azt mondja neki akkor keresse meg Pengét, vagy Kinget, de ugye a férfi makacsság. Megjelenik a laborban látott asztráltest és a segítségét kéri el is indulnak ketten, ezt Marlene finoman szólva se fogadja jól.

Egy pillanatra feltűnik a korábban látott síró nő kezében egy cetlivel rajta Penge címe...

Ismét együtt a trió, Strange ismét összehozta a Nightstalkers, ugyanis Dracula klónja elég nagy fenyegetés ami ellen hárman kellenek. Draculától azonban mindannyian félnek, éppen eleget küzdöttek ellene, hogy a legharciasabb penge mondja azt, hogy keressen a Doki mást, keresse meg az Angyalokat, az Ezüst Utazót, vagy magát Hulkot. Ám ezt Strange nem akarja, hiszen nincs semmi biztosíték, hogy nem egy gammafertőzött szupervámpír lenne a csata kimenetele.

Váltás. A DOA laborja a HYDRA bázison. Valami sikerül, valami hatalmas kitör a klónozó medencéből és mindenkit lemészárol. Valaki aki Dracula klónja Strange szerint.

Váltás. Csöngetnek mikor elindulnának az Éjcserkészek, az eddig futó nő az aki segítséget kér, mert elrabolták a fiát. A fiát aki Dracula fia is, ugyanis a nő Domini, Dracula felesége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr295746791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása