2013. augusztus 26. 08:00 - doggfather

Vampire Tales #8 és #9

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Vampire Tales 8-as és 9-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

vampire-tales-comic-8.jpg

VampireTales9.jpg

Penge a vámpírvadász, következő szóló megjelenése a Vampire Tales 8-as és 9-es számában volt, mindkettőben mintegy 10-11 oldalon, tehát a két szám tesz ki egy képregényt, így most e két számot egyben mutatom be.

A Vampire Tales magazinnak mintegy 11 száma jelent meg és egy évkönyve, 1973-75-ig a Curtis Magazines-nál ami a Marvel leánycége volt. Több vámpír és vadászai szerepeltek benne. Pengét Mark Wolfman írta, aki kitalálta a figurát és Tony DeZuniga rajzolta, aki az X-Mentől a Hulkon át Vasemberig egész sok mindenkit rajzolt a Marvelnek.

Történetünk egy csendes Londoni utcában kezdődik, hol éppen egy embert dobnak ki az ablakon. Billy Blue a neve és éppen feláldozza egy csapat vámpír, aki magát az Élőhalottak Légiójának nevezi.   Váltás: Egy Safron nevű gyönyörű burleszk táncosnőt látunk, aki pont végzett és megy lesminkelni, amikor valaki megragadja és megcsókolja, de alaposan. Ez a valaki pedig Penge a vámpírvadász, aki érte jött, hogy hazavigye a lakásukba és ott folytassák az estét. Az egyik táncosnő odakinn belebotlik Billy Blue testébe, felnéz és meglátja a vámpírokat és azonnal bosszút esküszik. Felkeresi Pengét és együtt mennek a vámpírok után, Penge elmondja, hogy van egy karója külön ennek a vámpírnak, mert ez a vámpír ölte meg az anyját. Penge kivárja a három éjszakát Billy mellett mire visszatér vámpírként és kifaggatja, hogy hol rejtőzködnek a vámpírok, elkezdenek verekedni, majd Penge megtudja a címet, de ott egy csapat vámpír várja őt. Megöl közülük egy párat, de a túlerő legyűri őt. Egy Lord Vienken nevű vámpír megsebesíti, egy másik férfinak tűnő vámpírral, de róla kiderül, hogy igazából nő, és Marguerite a neve. Nem tudják, hogy Pengének nem árt, a vámpírok harapása ezért elmondják előtte a terveiket, miután kihallgatta őket elmegy Quincy Harkerhez, hogy szedje, össze a csapatát egyedül nem tudja legyőzni a vérszívók seregét. Kiderül, hogy van egy világot átszelő szervezetük (a Légió) aki meg is támadja őket a lányok özül meg is halnak és meg is sebesülnek, Pengéék derekasan küzdenek, de Marguerite és Vienken megszökik, és arról beszélnek, hogy Penge mivel tud róluk így fenyegetést jelent, amit el kell pusztítani.

A történet folytatódik a Marvel Preview 3-as és 8-as számában a jövő héten.

Címkék: képregény penge
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr995472355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása