2013. augusztus 12. 08:00 - doggfather

Adventure into FEAR #24

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az Adventure into Fear 24-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3856820_orig.jpg

1973 júliusában megismerte a világ Pengét. A karakter igen népszerű lett és a kiadó is látott benne potenciált, így elég hamar nem csak a Tomb of Draculában volt visszatérő szereplő, de 1974 Októberében már egy másik sorozatban az Adventure into FEAR-ben is szerepelt Morbius az Élő Vámpír vendégeként. Ez a horror sorozat két főszereplővel futott 1970-1975-ig mintegy 31 számot ért meg. A sorozat 20-ik számától Morbius lett az állandó szereplője. Hogy ki is Morbius az Élő Vámpír? Ha a kedves olvasó nézte a Pókemberről szóló animációs sorozatot ami itthon is megjelent akkor tudja, hogy egy tudós, akinek kísérlete balul sült el és ettől lett egyfajta modern élő vámpír akinek a vámpírsága egy különleges genetikai betegség és alapvetően nincs köze a vámpírokhoz igazából, de nagyon hasonlóak a képességei. Elsősorban Pókember ellenfele, de 1971-es megjelenése óta sokakkal, így Pengével is szembe került. Az évek során amolyan antihős lett, hasonlóan mondjuk Megtorlóhoz, vagy Deadpool-hoz. Volt saját sorozata is, és rengeteget szerepelt vendégként másoknál is. Ennek a sorozatnak a 24-es része egy háromrészes történet befejező száma, de Penge csak ebben szerepel így csak ezzel foglalkozunk. A történet írója Steve Gerber akinek leghíresebb képregényhőse a Howard a kacsa. Rajzolója pedig a Harvey és Eisner díjas P. Craig Russell.

A történet pont úgy kezdődik, ahogy egy történet szokott egyenesen a közepén. Morbius a semmi közepén áll és a vérszomját próbálja leküzdeni, de sajnos kevesebb, mint több sikerrel ismét.  Morbius egy furcsa úton áll egy I nevű teremtmény mellett, miután elveszítette a szerelmét, harcolt egy macskaszörnnyel, mit csinál? Áll és egy bolygót néz az űrön át. A furcsa szerzet Morbiusnak mutatja meg az útját, az útját melyen nem lehet hős, nem azt szánta neki a sors.  Mit lát az intergalaktikus utazáson, hogy megöl egy nőt, hogy ez a sorsa. A vérszomja kiüldözi őt a világból. I nevű társával együtt menekülniük kell az őket megtámadók elől.  Ahogy menekülnek, elpusztítják a furcsa barbárszerű idegenek istenét is.

Egy furcsa oldal után, melyben kiderül, hogy hetekig tart még visszatérnek, a földre végül meglátjuk Pengét is a képregényben. És mit is csinálhat éppen egy ártatlan nőt ment meg úgy, hogy egy vámpír hátába vágja a fakését. Mikor megöli, a vámpírt egy hajó tűnik fel, amiből egy alakot lehet felfedezni I-t aki meghalt. Penge persze ellenőrzi a testet és felfedezi, hogy apró lyukak vannak a nyakán, az idegent egy vámpír ölte meg! Körbeszimatol, hátha valamilyen nyomot talál, merre mehetett a vámpír a távolban meglátja Morbiust aki szintén észreveszi őt, és azt hiszi valamilyen fanatikussal van dolga. Ahogy megtámadja Morbius azt hiszi, hogy flúgos, ugyanis igazi vámpírokról beszél, mint Dracula és azok ugye Morbius szerint nem létezhetnek. Morbius megpróbál elmenekülni, de Penge ráveti magát, kényszeríti, hogy keresztre nézzen ám semmi hatása nem lesz, amin Penge meglepődik, ő nem tudja, hogy Morbius nem „sima” vámpír, hogy a tudomány hozta létre őt.  Kutatása közben a híreket is figyelemmel kíséri meg akarja találni ezt a furcsa vámpírszerzetet.

Amolyan kurtán, furcsán kezdődött ez a képregény és olyan stílusban is lett vége, mintha az íróknak szóltak volna, hogy ennyi, nincs több oldal.

De Penge megismerkedett Morbius-szal és fognak még találkozni, nem is egyszer!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr445453617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása