2013. július 01. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula 2004 1/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 2004-es minijének első száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

pg00-TombofDraculano1.JPG

2004-re Penge már trilógiává bővült, és igen masszív (filmes) rajongótábora volt, ezért logikus feléleszteni az "ős" sorozatát, azt amiben először szerepelt. Draculát se használták túl sokszor az utóbbi években, így ltermészetes volt, hogy ismét előjöjjenek a vámpírok atyjának egy új történetével. Ez a mini már igencsak merész, lengén öltözött nők, explicit gyilkosságok, olyan Penge akit a filmekből is ismerünk, egy igazi nu school Penge! Karddal jár, talpig bőrben, rövid, illetve semmi haja nincs, és állandóan fekete szemüvegben van.

A képregény kezdete olyan, mint a filmes kezdetek. Egy alig bőrbe öltözött nő egy sikátorba sétál, bekopog egy ajtón elmondja a jelszót, belép és egy buliban találja magát, ám nem tudja, hogy valaki követi őt. A tipikus vámpírtanyán vagyunk ahol a zenekar játszik, a közönség egy része a közönség egy másik részét mészárolja le éppen. A kapucnis követő csak pislog, hogy hova került, a csapos kedvesen invitálja, hogy olyat mutat neki amilyet még nem látott. Hector (a csapos) leül a frissen érkezett csaj mellé és elkezdi neki csapni a szelet, mire a kapucnis fogja és belevágja egy medencébe ami vérrel van tele természetesen. Ekkor kerül le róla a kapucni és kiderül, hogy ő maga Penge! Pillanatok alatt szeletekre(!) vágja a vámpírt, de mire megfordul a csaj akit követett eltűnik a bárból.

Váltás, egy toronyházba mászik be éppen Penge a nőhöz aki eddigre már majdnem teljesen levetkőzött. Hogy ki ő és mit akar Penge tőle még mindig nem tudjuk, de vívni azt tud, és ki is próbálják egymás ellen a tudásukat. Mikor Penge megsebzi, és kiszedi a kardot a kezéből a falhoz nyomja már éppen csókolná is meg, mikor egy Noah nevű úr bejelentkezik videómonitoron és kiderül, hogy a titokzatos hölgy neve Divinity. Azonnal be kell mennie az irodába, Pengét ott is hagyja nem számít, hogy ő még beszél hozzá.

Noah az irodában egy másik vámpírvadász Benjamin Solomon Alomii aktáját olvasgatja, hogy lett vámpírvadász, mit csinált előtte, majd egy Michiyo Watanabe nevű nő aktáját veszi kezébe. Ők ketten adják az erőt, egy Lucas Telling-Stone nevű az aktája alapján az ész, és Enzo Ferrara a vezetőjük aki stratégiailag és tudásilag kiemelkedik a többiek közül. A csapat ott áll előtte és a következő akciójuk terveit hallgatják éppen meg, mikor megérkezik Penge és amolyan pengés stílusban leoltja őket, hogy nem olyan egyszerű Draculát megtalálni (ami a céljuk Romániában). Közben megérkezik Divinity Drake(!) is. Penge kioktatja őket, hogy nem olyan egyszerű a gróf ellen és vége is az első résznek ezzel a képpel:

pg25-TombofDraculano1.JPG

Jövő héten folytatjuk, jó kis mini ez, és tényleg követi a filmek hangulatát rendesen, szóval ha eddig esetleg nem tetszettek a képregények, de a filmek igen akkor ez is fog tetszeni!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr545379238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2013.07.18. 14:23:18

...semmi haja nincs... :o :D Na,majd legkozelebb! :)
süti beállítások módosítása