2013. június 10. 08:00 - doggfather

Epic Comics: The Tomb of Dracula 3/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 1991-es Epic minijének harmadik száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

pu_TOD_Day_Of_Blood_3_00fc.JPG

 

Washingtonban vagyunk ahol Draculába beleköt egy csapat fiatal, ő pedig megtámadja őket. Sajnos azonban egész kis seregnyi bámészkodó kerül rögtön közéjük, így a gróf menekülni kényszerül kezében az egyik hangoskodóval, a barátai pedig követik őket. Ám ahogy az utakon húzza vonja maga után a fiút az meghal a menekülés közben. A felvadult tömeg meg akarja lincselni a grófot aki átváltozik farkassá és elmenekül.

Penge és Drake a híreket nézik ahol beszámolnak Dracula ámokfutásáról, hat halott és több tucatnyi sebesült lett az eredménye. Azon morfondíroznak, hogy azért tette, mert fél, vagy mert semmitől se fél. Egy nagyon jó oldalon mutatják be a gróf evolúcióját:

pu_TOD_Day_Of_Blood_3_09.JPG

Átveszik Marlene állapotát Katinkával aki Pengének amolyan barátja, közben beszélgetnek arról, hogy Penge nem nagyon van tekintettel senkire, csak vadászni akar menni.

Váltás, visszatérünk a második számban bemutatott asszisztenshez aki még mindig kívánja a halált. Dracula felkeresi iszik a véréből, ad neki a sajátjából, majd együtt töltik az éjszakát.

Vissza Pengéékhez. Próbálják kórházi körülmények között vértranszfúzióval gyógyítani Marlene-t, de sajnos a nem kívánt hatást érik el, elkezd tombolni. Megsebzi Pengét aki elveszti a fejét és majdnem megöli, de Drake lerángatja róla őt.

Dracula a koporsójában alszik, mikor Smirnoff asszisztense visszatér és igen szerencsétlenül kelti fel, de a gróf elkezd végre tanulni. Smirnoff feljegyzéseiből megtudja, hogy a doktor valamilyen módon Rachel Van Helsing lelkének egy darabját elhelyezte Marlene-ben, majd elvitte a gróf sírjához, hogy megtudja, hogyan reagál. Lila (az asszisztens) vérét veszi aki ezt a szerelem jeleként tekinti, de Dracula nem ölheti meg, hiszen a nappal nem tud kimenni kell neki egy szolga.

Marlene kezelésének erre az éjszakára vége, nem bírna el többet a teste. Elkezdik az adatait elemezni mikor hirtelen a gróf tör rájuk aki Marlene-ért jött. Elkeseredett harc veszi kezdetét, melyben Dracula láthatóan előnyben van, elmondja, hogy kell neki Marlene, neki kell megszülnie a gróf gyerekét. Mikor már úgy tűnne, hogy elvesztek Katinka egy kereszttel lángra lobbantja a grófot aki el is menekül gyorsan.

Ismét a rejtekhelyén ahol Lila próbálja felkelteni, hogy elmondjon neki valamit, de a gróf nem hallgatja meg, még nem gyógyult fel az égésből, és elmegy onnan, magára hagyja Lilát.

Pedig fontos dolgot akart elmondani, ismét csináltak fekete mágiás szertartást az egyetemeken, nem is egyen, de több államban is, feláldoztak nem kevés ártatlant akiknek lelkei ismét Draculát erősítették!

Az utolsó oldalon ismét Pengééket látjuk akik sejtik, hogy valami készül, de nem tudják, hogy mi. Jövő héten pedig a mini befejezése jön! Tartsatok velem akkor is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr235333312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.25. 09:14:28

@CzinkesshyGróf: ennek a mininek az összes borítója jól sikerült szerintem is.
süti beállítások módosítása