2013. június 03. 08:00 - doggfather

Epic Comics: The Tomb of Dracula 2/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 1991-es Epic minijének második száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

pu_TOD_Day_Of_Blood_2_00fc.JPG

 

Dracula ismét él! Ezzel a meglepetéssel zárult a mini első száma! Ez pedig a feltámadásának első perceivel kezd. Mikor a gróf felébred nem tudja, hogy hol van, és hogy mikor van, hogy mennyi idő telt el "halála" óta. Meglátja Frank Drake-et, és azt hiszi csak percek teltek el azóta, hogy Quincy Harker-rel megküzdöttek életre-halálra. Azonnal megragadja Marlene/Rachelt és az első áldozatának akarja, Drake könyörög neki, hogy ne tegye. Visszaemlékszik, hogy szülte meg Rachel a gróf fiát, miközben Drake könyörög neki, hogy ölje meg őt, mert nem bírja a szenvedést, de Dracula látni akarja, hogy szenved ezért nem öli meg őt. Frank megsebzi az ezüst tőrrel a grófot. Smirnoff doktor pedig megmenti és elmondja neki, hogy Amerikába kell menniük. Dracula a Drake házaspárra uszítja az éjszaka gyermekeit, farkasokat, szörnyeket, akik üldözőbe is veszik őket, de sikerül elmenekülniük.

Maryland, Amerika. Penge és Drake betörnek Smirnoff doktorhoz. Nyomokat keresnek, hogy merre találhatják meg őket. Kiderül közben, hogy a közös nyomozóirodájuk (King, Drake és Penge, később lesz még róla szó a blogon) azért fuccsolt be, mert Drake őrültnek tartotta Pengét és kilépett, most mégis ő kér segítséget. Penge szépen le is rombolja a szobát, és Drake ismét kétségbeesik, hogy mit szabadított rá a világra azzal, hogy Pengének szólt.

Váltás, Marlene/Rachel álmában ismét beszél a gróffal valamiképpen kapcsolatban vannak éjjelenként. A gróf folyamatosan bűvöli őt, hogy akkor is az övé lesz, akkor is egymáshoz tartoznak.

Snitt Virginia, Dracula búvóhelye ahol a doktorral meghúzzák magukat. A gróf megtudta, hogy eltelt egy évtized, és nem is akármilyen évtized mióta a földben volt, ezért Smirnoff-tól könyveket kér, hogy megismerhesse a megváltozott világot. Közben elindul, hogy éhségét csillapítsa. Elmegy egy sztriptízklubba ahol letépi(!) egy kidobó arcát aki meg akarja állítani, majd egy táncosnőre veti magát aki megpróbál elmenekülni, de nem sikerül, így a gróf lemészárolj az egész "tánckart".

Rövid közjátékban meglátogatja a Drake/Penge páros Marlene-t és elmondja nekik, hogy úgy érzi a gróf "elengedte" őt.

Georgetown, Smirnoff egyeteme. A doktor asszisztense segíteni akar neki és a grófnak, így a gróf elmegy vele. A fájdalmáról beszélgetnek, hogy nem tudja feldolgozni a barátnője halálát, a gróf elbocsátja, hogy a lelke már kívánja a halált, csak várjon rá. Smirnoff be akarja mutatni a társaságának Draculát, és felfedi előtte, hogy mi volt a célja azzal, hogy visszahozta őt az életbe. A páciensein akar segíteni, hogy legyen valami amiben hihetnek, és ez az istenszerűen halhatatlan teremtmény Dracula lenne szerinte. Miközben kutatott a különböző világok, realitások között a doktor majdnem elpusztult ezért akarja, hogy Dracula szolgálja őt addig még meg nem hal, tudja, hogy az ő lelkét már nem lehet megmenteni. Azt akarja, hogy cserébe az ő hatalmas tudásáért Dracula csináljon belőle is vámpírt.

Egy orvosnál vannak ismét Penge, Drake és Marlene aki megvizsgálja, próbál neki beadni valamit, amire igen furcsán reagál.

Smirnoff megtartja a bulit amin a gróf a díszvendég. A nőkre még mindig delejes hatással van, majdnem azonnal meg is rohanják. Nem sok valóban értékes ember van jelen, sőt a gróf egy nőt még a tengerbe is vet, pusztán mert idegesíti.

Virginiában járunk ahol Drake és Penge éppen a gróf rejtekhelyére készülnek behatolni. Sikerül is nekik és porig is égetik az egész házat, ezt a gróf meg is érzi azonnal. Otthagy mindenkit, hogy megnézze mi történt. Mikor meglátja a romokat ismét rájön, hogy megváltozott a világ tíz év alatt és ő rengeteg mindent nem tud. Smirnoff ismét felajánlja a cserét, a tudását a vámpírságért cserébe. Dracula megunja, és letépi a fejét(!), majd el is rúgja azt mielőtt elrepül.

Az utolsó oldalon ismét Marlene ágy felett látni Pengét és Drake-et.

pu_TOD_Day_Of_Blood_2_48.JPG

Eltelt tíz év a sorozat befejezése óta, azóta már messze van az öncenzúra, így ez a képregény már lehet kellően erőszakos (arcok, fejek letépése, házak felgyújtása) és ez jót is tesz a képregénynek. Ez a második szám is nagyon jó volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr525316235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása