2013. április 29. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #53

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 53-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

TombofDracula53-00-FC.JPG

A legutóbbi számban Dracula megölte a Doppelganger/Pengét, de, hogy mi történt az igazival azt eddig nem tudtuk. Ez a szám azzal nyit, hogy Hannibal King és egy idegen egy temetőben áll és éppen egy sírt készülnek kiásni, kiderül, hogy Penge sírjáról van szó!

Mert Penge él, csupán tetszhalott állapotban volt, míg a Doppelganger az ő alakját vette fel. Mikor Pengét leszúrták a különleges félvámpír léte miatt nem halt meg, csupán "komába" esett, de onnan még vissza lehet hozni. Mikor erről felvilágosítja az idegent King az átváltozik, és kiderül, hogy ő Hellstorm, a sátán fia. Kihúzza a karót a testből és az ismét kettéválik Doppelganger-ré és Pengévé. King felkapja a karót és leszúrja a Doppelgangert csak ezúttal a saját testében és elpusztul. Penge pedig, aki eddig "csupán" immunis volt a vámpírharapásra, most kapott egy keveset az erejükből is. Mikor mindezt megköszöni a Sátán fia azt mondja, hogy nem kell, mert az élete a köszönet(!).

Váltás, Dracula éppen ápolja kedvesét (hogy miért az az 52-es szám története). De el kell, hogy hagyja egy rövid időre, hiszen ő is gyenge ennie kell ezért lecsap egy gyanútlan anyára és gyermekére.

Vissza Pengéhez aki hazamegy a kedveséhez, de csak, hogy beköszönjön és már mennek is King-gel, hogy végre elkapják Deacon Frost-ot. Megtalálják a búvóhelyének bejáratát, és mikor alászállnak Pengének feltűnik, hogy nem az a tipikus vámpírsír hanem egy komoly palota van a föld alatt. King elmondja neki, hogy Frost nem egy tipikus vámpír, és elmeséli az életét:

Deacon Frost 1863 Németországában tudós volt, aki akár embereken is kísérletezett. Egy ilyen kísérlet férje rátörte az ajtót és verekedés közben a saját szérumával sebezték meg ezért lett valamiféle vámpír, de nem "sima" vámpír.

Mikor ide ér a történetben megjelenik maga a fehér hajú vámpír. Frost elmondja, hogy ő alkotta a Doppelgangert és nem csak őt, de King-nek is van másolata. Sőt nem is egy, illetve a Doppelganger-ből is van másik is. Elkeseredett csata veszi kezdetét Penge és King másolatokkal, de legyűrik őket az eredetiek. Mikor látja Frost, hogy vesztésre áll elmenekül, de hőseink követik őt. A laborjában ismét úgy érzi, hogy előnyben van, de egyszerre sújtanak le rá ketten ezt pedig nem élheti túl, sőt a labor is felrobban.

A történetük itt véget ér, és egy epilógus jön, ahol Penge és King elbúcsúznak.

TombofDracula53-19.JPG

Végre egy olyan történet, melyben Penge hosszabban szerepel, ugye már vagy 5 szám óta követjük, kicsit a végső csatát gyengének éreztem, de nagyon izgalmas történet volt az biztos. Bele tudtok lapozni erre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr655244425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása