2013. január 14. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #28

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 28-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Tod28.jpg

Ahogy a szám címe is mutatja öten akarják megölni a grófot, ez a szám eléggé széttagolt ebből kifolyólag. Egyfajta csapat összeállítással kezdődik:

Jajpur, Indiában Taj családi életébe nyerünk ismét bepillantást (aki nem emlékezne ő Quincy Harker szolgája/társa). Kiderül, meg is mutatják, hogy azért kellett hazamennie, mert a fia vámpír lett, és megpróbálja a felesége "kikezelni". Könyörög a férjének, hogy ne engedje, hogy a fiúkat megöljék vagy elvegyék tőle.

London külvárosában Draculát ismét kereszttel próbálják meg sakkban tartani.

David Eschol a családja körében próbál nyugalmat találni, de rengeteg a vita köztük. A vallása sem segít neki, komoly viharok vannak a lelkében. Dracula egy korábbi számban tette szolgájává ebből van a gond.

Shiela ismét Draculáról álmodik szerelmesen.

És a tizedik oldalon végre ott van az egész csapat: Penge, Taj (hogy került ide ilyen gyorsan az rejtély), Frank Drake, Rachel Van Helsing, Quincy Harker. Hatalmas meglepetésként Lilith, Dracula lánya, is megjelenik, hogy segítsen nekik.

Elkövetik azt a hibát, hogy minden tervezés nélkül "aki éri az üti" alapon bocsátkoznak harcba a vámpírok urával. Dracula harcol ellenük minden erejével, de már több sebből vérzik, ám nem esik el, és ekkor kiderül, hogy nem is volt igazi a harc, csupán az elméjével harcoltak a Chimera segítségével (egy varázserejű oroszlánt ábrázoló szoborral). Mikor erre rájön, megtörik a varázs, megpróbálja eltörni a szobrot, elejti, majd túszként tartja fogva Shiela-t, megfenyegeti David-et, hogy megöli ha nem kapja meg a szobrot, de mielőtt kézbe vehetné Shiela eltöri.

Kiderül, hogy már nem szereti a grófot, a csládját választotta és David-et aki felett elmúlt Dracula hatalma. Ketten elmennek, Dracula pedig összetörve veszi tudomásul, hogy nincs hatalma többet felettük.

Jó kis szám ez is, Penge benne is van, meg nem is. Kell hozzá előismeret, meg nem is, mert elmondanak mindent ami eddig történt. Azért ismertettem részletesebben, mert Penge a címlapon is rajta van, ami nem egy sűrűn előforduló dolog.

Itt bele lehet lapozni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr104992840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2013.01.14. 20:13:52

Drakula májusban meghal végleg :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.15. 08:23:55

@Sanosuke: ne spoilerezz jobban, mint én. ;)

ki tudja egyébként, lehet. ;)
De honnan veszed?
Csak nem előre olvastál?

Sanosuke 2013.01.15. 21:26:50

@doggfather: ott van a borítón hogy "that dracula may die forever" :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.16. 08:59:25

@Sanosuke: :D:D:D

ÁÁÁÁÁ, de benga vagyok, hogy nem esett le. :D
süti beállítások módosítása