2012. november 19. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #14

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 14-ik száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!


Tod14.jpg

Ott lett vége a legutóbbi számnak, hogy Penge belemártja kését Draculába aki (látszólag) halottként esik össze. Ez a rész is ezzel a képpel nyit.

4729175549_5d571529bd.jpg

A csapat megkövülten áll a gróf teteme felett, mikor furcsa zajra lesznek figyelmesek. Kintről jön a falu hipnotizált lakói jönnek megvédeni Draculát. Bármennyire is próbálnak ellenállni sikerül betörniük, mivel ártatlan emberek nem akarják Pengéék bántani őket, így alulmaradnak a tömeg elragadja Dracula "tetemét".

Helyváltás, ahol Morgo professzor kísérletezik egy vámpírral megpróbálja ismét életre kelteni az élőhalottat. (Egy hosszabb, részeken átívelő történetszál, még visszatérünk rá)

A csapat ahogy elhagyja a kastélyt találkozik Raj-dzsal aki nem halt meg a legutóbbi Dracula-val való összecsapásakor.

A lakosok egy koporsóban viszik az elhunyt gróf tetemét, mígnem leteszik, és rémülten menekülnek a látványától. A temetésre készülve a falu lelkészének hite meginog látva, hogy mi minden történt eddig. Elindul, otthagyva a szertartást, és megtalálja az elhagyott koporsót, amiből azt hiszi, hogy csoda történt. Magával viszi a koporsót és hitében megerősödve ismét prédikálni kezd.

Egy hirdetés eljut Penge csapatához akik megérdemelt pihenésüket töltik, felkerekednek, hogy megnézzék ezt az elő-holtat. A lelkész a hirdetés közben kiveszi Draculából Penge kését. Ahogy megteszi Dracula azonnal feléled újra.

Dracula próbálna harcolni, és elmenekülni, de nem tud, hiszen rengeteg hívő veszi körül keresztekkel, a legnagyobb ellenálló maga a lelkész, de sajnos az ő hite nem elég erős ezért Dracula legyőzi és el tud menekülni.

Kicsit vegyes ez a szám nálam, egyrészt igen hektikus sok szálon fut a történet egyszerre, másrészt minden történetszálat vagy csak felvillantanak, vagy gyorsan lezárják. Ahhoz képest, hogy Penge megölte a grófot alig szerepel a számban. A gróf nagyon hamar feltámad, bár elég ötletesen. Amolyan sok minden van benne az alig 20 oldalban érzésű ez a szám.

Itt lehet beleolvasni ingyen.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr244905332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2012.11.21. 03:19:49

Akkor még egyszer elmondom - ez az old school Penge szerintem ezerszer vagányabb,mint a mozis.Pedig az ütős volt.De ez a frizura,meg minden...beszarás! :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.21. 07:50:30

@CzinkesshyGróf: nekem a szemüvege tetszik de nagyon, mekkora 70es évek már. :D
süti beállítások módosítása