2012. október 01. 08:00 - doggfather

Marvel: Dracula

Ahogy az előző bejegyzésben írtam a CCA „ellen” a Marvel egy már létező figurát, Draculát kívánta használni vámpíros képregényeiben, ugyanis a 70-es évekre a vámpíroknak komoly divatja lett Amerikában. Ám ez a Dracula mégsem lehetett egy az egyben a Bram Stoker féle gróf, ezért az előtörténetét kicsit megváltoztatták. Ez a poszt most erről a Marvel féle Draculáról szól. 

Dracula_Marvel_Value_Stamp.jpg

Dracula, 1430-ban született Segesváron, Erdélyben egy nemes család második fiaként Vlad Dracula névvel. A törökök ellenharcolt fiatalkorában, elvett egy magyar nemes asszonyt, akitől egy lánygyermeke született Lilth. A második feleségétől (Mária) egy fiút kapott, aki a Vlad Tepelus nevet kapta. A harmadik felesége Domini egy Janus Tepes nevű fiúval ajándékozta meg.

Az első feleségét Szófiát Dracula apja szemelte ki számára, és miután meghalt az apja Vlad el is üldözte őt a gyerekkel együtt, hogy elvehesse a valódi szerelmét. Szófia öngyilkossága után Lilith cigányokhoz került, ők nevelték fel. Lilith „mostohaanyja” a cigány Gretchin volt, akinek saját fiát Arnit Draculá már, mint vámpír ölte meg. Ezután a lányából vámpírt csinált, de nem a szokásos Marvel vámpír lett, nem félte a keresztény jelképeket, és a napfény se ártott neki. Vámpírként át tud változni farkassá és denevérré is.

1459-ben Vlad még emberként a törökök ellen harcolt, súlyos sebet kapott a csatatéren és haldoklott. Turac (egy török vezér) megtalálta, és elvitte őt a cigány Liandához, hogy gyógyítsa meg. Nem tudta, hogy Lianda vámpír, aki vámpírt csinált Draculából így gyógyította meg. Mindeközben Turac megerőszakolta és meggyilkolta Vlad második feleségét Máriát, majd miután megtudta, hogy Lianda vámpír volt őt is megölte. Egy csatában Dracula Turac legyőzése után belőle is vámpírt csinált (Turac később Ankarai otthonában halt meg). Maria halála után Dracula a közös gyereküket cigányokhoz vitte, hogy neveljék fel.

Janus Tepes nevű fiának is meglehetősen kalandos az élete és a múltja is. Dracula egy ellenfele Isten harcosa egy Arany Angyal nevű entitás akit Dracula elpusztított a múltban, de miután Janus felnő, visszatér, és apja ellen neveli mintegy tökéletes ellentétnek. Többször megküzd apjával annak halála után gyermek alakban tér vissza anyjához.

Ezután, eközben Dracula megküzdött Nimróddal, aki a vámpírok ura volt a földön, és legyőzte őt, átvette a helyét.  Egy hosszabb szünet után a tizenkilencedik században Dracula felhasználta Bram Stokert a könyvének megírásához, amiben legyőzik, ezzel ismét szabad lesz, nem tud róla senki, illetve azt hiszik csupán kitaláció.

A Huszadik században Dracula kalandjai már olvashatóak a Tomb of Dracula képregényekben, illetve az azt követő minikben. Ekkor számos ellenféllel megküzdött, többek között Pengével, Hannibal King-gel, Mephisto-val, Pókemberrel vagy az X-Men-nel.

sinnott_drac.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr664776936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása