2012. szeptember 28. 08:00 - doggfather

Kitekintő 3.

Az első kitekintő témája a Fenegyerek mozifilmje volt, most nézzük meg a honi Fenegyerek képregényeket. Egy újabb kitekintőn bemutatnám a Marvel Extra 10-11-et. Ezekben a számokban volt az eddigi egyetlen olyan magyar megjelenés, melyben Fenegyerek volt a főszereplő.

m11.jpg

Nagyon nagy szerencsénk van, hogy pont ezt adták ki itthon, ezek az első történetek, amiket Frank Miller rajzolt, majd rajzolt és írt a Fenegyereknek.

Hogy mit jelent Fenegyereknek Miller? Egy szóval? MINDENT! Mindent, ami ma a Fenegyerek (ez nem teljesen igaz, volt ott Kevin Smith is, meg Brian Michael Bendis is később, de akkor igaz volt) 1964 áprilisában jelent meg először Fenegyerek, De 1978-ig a kiadó „beismerése szerint” is csak amolyan gyenge Pókember másolat volt. Miller behozta a történetbe Elektrát, „kicsit” átírta az eredettörténetet, hangsúlyosabbá tette Hell’s Kitchen-t meg úgy egészében véve megváltotta, megalkotta Fenegyereket. Az itthon megjelent füzetekben mindenki benne van, aki számít Matt Murdock világában, Foggy Nelson, Ben Urich, Elektra, Hell’s Kitchen, Célpont, nagyon jó bemutató, ritka jó választás volt, hogy ez legyen a karakter bemutató története.

Az első történetekben egy helyi gengsztert felbérel egy idegen, hogy ölje meg Fenegyereket, de ez nem megy könnyen ugye. Mikor kudarcot vall, az idegen személyesen veszi kezelésbe az ügyet, csalinak elrabolja a Fekete Özvegyet, és Fenegyereknek mennie kell, hogy megmentse.

A második történet, a híres visszatekintés, mikor Ben Urich rájön, hogy ki a Fenegyerek. Eredetileg a  #164-es szám volt, és annyira fontos, hogy a Fenegyerek filmben is merítettek belőle.

marvel 12.jpg

A harmadik pedig Frank Miller Elektra története. Ekkor kicsit megváltoztatja a Fenegyerek életrajzot, az egyetemi éveire visszatekintve, az első szerelemről mond el egy történetet, aki a sors tragédiája miatt később egyik ellensége majd amolyan félszövetségese lesz Matt-nek.

A történetek forgatókönyve olyan tipikusan 70es 80as évek, a rajzokon azonban látszik a félreismerhetetlen Miller rajzok. Ha valaki erősen figyeli, már felsejlenek a Sin City alakjai, pózai is.

Mióta ezeket a történetek elolvastam azóta Top 5 hőseim közé tartozik Fenegyerek. (Bár mára más történetei jobban tetszenek, de ezek a mai napig kedvesek számomra, bármikor szívesen újraolvasom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr174774761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása