2015. március 16. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI: 13 Annual #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 első és egyetlen annual (évkönyv) száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

825878-captainbritainmi13annual1.jpg

Hogy került Britannia felesége Dracula hajórára? És miért Fátum küldte őt oda? Ezekre a kérdésekre ez az évkönyv adja meg a választ. Az első történet főszereplője Meggan (Britannia Kapitány felesége), Penge szinte alig szerepel benne, csak azért kerül ide, hogy a történet teljesen tiszta legyen.

Az utolsó információink szerint Meggan a pokolban rekedt a Ploktával vívott csata közben. Innen is vesszük fel a fonalat. Ott van a pokolban, és a „helyieket” kérdezgeti, hogy mi is a hely pontosan, hogy fájni fog-e van e remény számára.

Egyszerre játszódik a jelenben és ismerjük meg Meggan múltját, visszaemlékezésekből. Kiderül, hogy egész életében üldözték, szörny/varázsló/tündér mivolta miatt célpontja volt mindenkinek, aki körülötte élt. Ez a célpontsága megmaradt a pokolban is ahol nem bírják elviselni Merlin, Roma varázslatait rajta, illetve, hogy még mindig reménykedik, sőt több ez annál, TUDJA, hogy vissza fog térni a földre, tudja, hogy Britannia szereti őt, mindig is szerette azzal együtt, hogy tudta kiféle miféle ő. Ez a hite segít neki, hogy szép lassan elijesszen, megöljön mindenkit, aki a pokolban ellene van. Az ellenfelei a Gloriana nevet aggatták rá miközben ő szépen lassan átveszi a hatalmat. Ezzel a hatalommal pedig kereste az utat, hogy mindenki megszabadulhasson. Egyszer talált egy levelet, benne utasításokkal, hogy hova menjen, mit csináljon át is lép egy kapun, a túloldalon azonban nem Britannia, hanem Fátum várta…

Második történet.

Az MI:13 tagjai egy kellemes krikett mérkőzést tartanak, ahol elméletileg senki nem használhatja a különleges erejét. Ha furcsa volt Pengét öltönyben látni, akkor nézzétek meg sportoláshoz öltözve. Britannia nem tud koncentrálni a felesége, jár a fejében egyfolytában. Felidézi, hogy ismerte meg Meggant, hogy szerettek egymásba szépen lassan. És közben úgy tűnik, a játékot veszni hagyja, de a történet végére győztes pontot szerez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr206991279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása