2014. június 09. 08:00 - doggfather

Blade: Vampire Hunter #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a BladeVampire Hunter 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1200839-blade_1.jpg

Egy új sorozat. Megint. Nem könnyű számon tartani a Marvelnél (de a DC-nél se), hogy hányadik sorozata ez a képregényhősnek. Mit számítunk bele, mit nem. Volt e sorozata vagy nem. Esetünkben a kánon szerint ez a volume 4., de az első számban vol. 1. van feltüntetve. Hogy jönnek ezek ki? A vol. 4. ugye úgy, hogy volt egy Blade: The Vampire-Hunter ami az első, és az egyetlen igazi önálló sorozata volt eddig (persze ez is megszűnt és nemlezárták). Aztán volt egy Crescent City Blues, ami szintén első számként hirdette magát (ez ugye a vol. 2. akkor), de az lett a sorozat utolsója is egyben, legutóbb pedig volt a Strange Tales-es Penge sorozat (vol. 3.), ami 3 számot ért meg. Így már kijön vol. 4-nek ez a széria. Miért írják benne mégis, hogy vol. 1.? Mert ezen a címen, hogy Blade: Vampire Hunter (the és kötőjel nélkül) ez az első sorozata.

Megbolondítja mindezt az, hogy a borítón nem tüntettek fel csupán annyit, hogy Blade. Ez az ügyes(?!) divat megmarad a későbbiekre is természetesen…

Az új sorozat alkotói a Wizard-os különszám írója és rajzolója. Az a rajzstílus is, és történet is tetszett nekem, szóval e széria elé is bizalommal tekintettem.

Egy új első szám persze vevőcsalogató kell, legyen, ezért vastagabb dupla számként jelent meg, rögtön egy új történet első és második részével.

Nézzük a történetet mely a Chaos címet kapta.

Új sorozat, természetesen összefoglalóval kezdődik, az első oldalon röviden összefoglalják Penge történetét, de már Fényjárónak is hívják, ugye a Pókemberes Morbiusos történet után járunk.

A történet kezdeteként egy temetőben járunk ahol éppen egy sírt ás ki két igen furcsa kreatúra egy titokzatos mester parancsára, a sír pedig nem másé, mint az egyszervolt Eric Brooks-é vagyis Pengéé. Mikor sikerül kinyitni meg is pillantják a vámpírvadászt.

Váltás. Egy SHIELD helicarrier-t látunk név szerint az Ezüstszemet és annak parancsnokát, Frank Dallas-t, aki éppen szemlét tart a hajón, amiről kiderül, hogy a SHIELD vámpír ellenes különítmények főhadiszállása, és kiadja a parancsot, hogy ébresszék fel. Hogy kit az nem derül ki.

A temetőben elkezdik elcipelni a még öntudatlan Pengét, aki hirtelen magához tér, és nem éppen a legjobb hangulatban. És az ásókat felhasználva gyorsan karót döf az őt felébresztő két idegenbe, mikor egy hang megszólítja a háta mögül…

Ismét a SHIELD bázison ahol jelentik a parancsnoknak, hogy megtalálták, de az nem ad parancsot a befogására.

Váltás. Valahol Rómában egy ősi jelenség ébredezik éppen. Valaki akit Saracennek hívnak és éppen egy ajándékot kap, egy fejet, Maracen fejét, egyelőre többet nem tudunk meg róluk csupán annyit, hogy nagyon öregek mind a ketten, amolyan ókori szinten öregek. És Saracen nagyon régen vágyta már Maracent, de sajnos nem lehet megmenteni.

Váltás. Penge mögött nem csupán egy, de egy egész csapatnyi szörnyszülött van, a vezetőjük „örül” a találkozónak, és kiderül, hogy ismerik egymást régebbről is. A neve Hrolf és egy vikingből lett barbár vámpír, aki Pengét kereste a csapatával.

Ismét a Hellicarier-en ahova két japánul beszélő egész testet fekete páncéllal rejtő idegen teleportál és üt le két őrt, az egyikről kiderül, hogy vámpír azt meg is ölik. Dallas parancsnok még mindig nem szánta el magát, hogy kiadja a parancsot…

Váltás. Miközben Penge a puszta kezével öli a vámpírokat megérkezik egy suhanc kezében a kardjával és odadobja neki. Amint sikerül megragadnia még gyorsabban pusztítja az ellent, közben azonban a srácot is megtámadja egy vérszívó, Hrolf pedig csak buzdít, hogy Pengét meg kell ölni minél hamarabb. Penge megmenti a gyereket, de nem ismeri fel, pedig az ismeri őt, sőt barátok is állítólag.

A SHIELD most már nem tud mit csinálni ekkora vérfürdőre muszáj cselekednie, Dallas (kinek az egyik szeme folyamatosan vérzik) kiadja a parancsot, de erről egy titokzatos Darius Venginian-t is értesít, aki az elnök által kinevezett vezetője az Ezüstszem programnak. Most már tenni kell valami, ha már ilyen káosz alakult ki.

Ezzel vége az első résznek.

A második rész:

A SHILED protokoll elindult, Penge próbálja összerakni az emlékeit Hrolf kikérdezésével aki, mint kiderül békejobbot jött nyújtani, úgy gondolja, hogy mivel Penge is vámpír lett így már ő is egy közülük nincs okuk egymás ellen harcolni. Ahogy beszélgetnek Hrolf csapata szépen lassan elporlad. Fokhagymás ezüstlövedékkel lövik az egész temetőt, nem néznek semerre, Penge is félreugrik és így Hrolf kiszabadul és elmenekül.

Váltás. Rómában a SHIELD figyeli az ősi egyed mozgását, aki a Kolosszeumot keresi fel kíséretével.

Váltás. A hellicarierben a két fekete páncélos még mindig kutat a lehetséges vámpírok után miközben őket meg az ügynökök keresik, ugye egy vámpírt megöltek egy másik őrt leütöttek.

A temetőben megjelennek az Ezüstszem speciális emberei talpig páncélban és elkezdik ölni a vámpírokat nem, néznek senkit, így Pengére is rátámadnak. Hrolf rájuk uszítaná a saját megmaradt vámpírjait, de azok nem nagyon akarnak harcolni, amolyan noszogatásképpen megöl egyet sajátjai közül. Erre csak úgy döntenek, hogy megtámadják a specialistákat, de nem sok esélyük van. A két Pengére támadóra rászól egy társuk, hogy nem ő a célpont miért rá lőnek, mire őt is megölik.

A bázison érzékelik mindezt, mire Dallas kiadja a parancsot, hogy fejezzék be az egészet, egyszerűen szükségük van Pengére, „eresszék ki a kutyákat” adja ki a parancsot.

Penge levadássza, a két vámpír kommandóst mire a többi megtorpan egy pillanatra, hiszen nem merték még csak gondolni se, hogy köztük a vámpírellenes kommandóban is lehet vámpír. Közben Penge szépen kereket oldott.

A két páncélos biztonságban kijutott a SHIELD bázisról, de megtámadja őket valami farkas szerű szörny, de legyőzik. A képregény utolsó oldalán kiderül, hogy a két páncélos két japán nő, akik attól félnek, hogy az ellenség megszerezte Pengét, és átmosták az agyát. (Ez nekünk is egyfajta magyarázatot ad, hogy miért is volt eltemetve, hiszen eddig neki nem kellett sírba szállnia.)

Az új széria rajzai nagyon szépek, a történet is kellően misztikusra sikerült ahhoz, hogy az ember kíváncsi legyen a folytatására. Jövő héten mi is folytatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr956280617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása