2013. február 25. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #45

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 45-ös száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

TombOfDracula-45_00.JPG

A szám narrátora maga a vámpír magánnyomozó, és amolyan detektívregényes stílben adja elő a történeteket. Azzal kezdi, hogy ő is meglepődött, nem erre számított a fehér hajú vámpír szobájában (a nevét ő se mondja ki). Nem egy motoros klub tag kinézetű fakarókkal felszerelkezett feketét, de felismeri, hogy az Penge a vámpírvadász. Azt is felfogja, ha megküzdenek, csak egyikük élheti túl.

Penge azonnal rá is támad, de Hannibal nem akar vele harcolni, próbálja lenyugtatni, hogy lehet, hogy ugyanazt keresik Deacon Frost-ot. Sikerül egy erős rúgással leterítenie Pengét, elveszi a kését, és megpróbálja elmondani, hogy mindössze beszélni akar, nem küzdeni. Penge meghallgatja végre és kiderül, hogy tényleg ugyanazt keresik, csak Penge eddig nem tudta a nevét. King felajánlja, hogy szövetkezzenek, amit Penge (okulva az utolsó vámpírral kötött alkujából) kapásból elutasít. King mutat neki egy hullát ami szintén a szobában van, elmondja, hogy nyomoz Frost után, és Penge nehezen, de rááll a szövetségre.

Mivel mégis Dracula képregényében vagyunk, a következő oldalak a gróffal foglalkoznak, azt mutatják be, hogy élte túl az utolsó Strange Doktorral vívott csatáját. Olyan dolgokat tapasztalt ami neki is új volt ezért elmegy Harold Harold-hoz aki okkult író ugye. Megmutatják a Harker csoportot, Quincy, Frank Drake és Rachel trióját is.

Dracula megtudja, hogy megpróbálta egyfajta furcsa "vámpírista" társaság megidézni, Anton Lupeski vezetésével. Elmegy a szeánszukra, nincs ínyére, hogy a lelkével játszadoznak.

Vissza Penge és King duójához. Három napja várnak, hogy a halott felébredjen vámpírként és ki tudják kérdezni. Amolyan rossz zsaru-rossz zsarut játszanak a fiatal vámpírral, mikor végre magához tér, és el is mond nekik mindent. Elmondja, hogy Frost felfogadta egy koporsót kellett nagyon óvatosan kiásniuk és ellopniuk, utána pedig Frost elvette a fiatal életét. Ekkor látjuk először az arcát is.

TombOfDracula-45_18.JPG

Nagyon jó szám volt, egyszerre két történetszállal, és egy új szereplő bemutatásával.

Lapozzatok bele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr395079727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása