2012. november 05. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #13

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 13-ik száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1c18e519-0257-4fa9-a9ea-91868617c1e4.jpg

Ott folytatódik a történet, ahol a 12-ik szám gyakorlatilag félbeszakadt. Miután Quincy Harker megölte a lányát, az elmenekült Draculát elátkozták, és bosszút esküdtek ellene egy rövid gyászt mutat be a képregény. Jellemző módon Penge az aki először "felébred" a gyászból, és azonnal a Gróf üldözésére biztatja a csapatot, felajánlva csatlakozását, illetve, hogy hajlandó vezetni őket. Erre természetesen felháborodnak, Penge vissza is vesz a lendületből, de azt kéri, hogy a temetés után folytassák a harcot. Temetés természetesen nem lesz, hiszen egy vámpírt el kell égetni, Edith-tel is ezt tervezi az apja.

Mikor helyszínt váltunk, egy nevesincs vámpír éppen elkap egy nőt, hogy vérét vegye, de Dracula(!) megmenti a nőt, megöli, de legalábbis leüti a vámpírt. Hamarosan kiderül, hogy ezt nem jóságból tette, ő akarta a lányt magának.

Rövid közjáték után a képregény elérkezik ezen szám fő részéhez, megismerjük Penge múltját, eredettörténetét. Harker csak Draculát akarja megölni, és után befejezi a vámpírvadászatot tervei szerint, de Penge ezzel szemben nem, amíg meg nem találja azt aki megölte az anyját.

Penge története:

Mikor anyja terhes volt vele, valamilyen betegséget kapott, a barátai kihívtak egy orvost hozzá, magas, fehér hosszú szakállú hihetetlen szemű ember volt, akiről kiderült, hogy vámpír. Mindenkit kiküldött a szobából, és megölte Penge anyját. Penge szerencsére megszületett, de sose sírt gyerekként. Penge megesküdött, hogy sose fogja abbahagyni a vámpírok ölését még meg nem találja aki megölte az anyját.

Dracula menekül, érzi, hogy ez a csapat a vesztét képes okozni, amerre jár próbál minél többeket megölni, és ezzel erősödni, de nappalra kell valami fedél a feje fölé neki is. Útjáról hírt kap a csapat, és ismét üldözőbe veszik, megtalálják egy elkeseredett csata eredményeképpen a képregény végén Dracula (látszólag) halottként fekszik előttük.

3283754926_461c5c91fc.jpg

Penge múltja ebben a számban csak nagyon röviden kerül bemutatásra, hogy képessége van-e bármilyen azt még nem tudjuk, a későbbi számokban derülhet erre fény.

A 13-as szám digitális bemutató oldalai itt elérhetőek.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr974874834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2012.11.08. 01:19:42

Valószínűleg a gyerekkori élményeim miatt,de iszonyatosan csípem Tom Palmer rajzait.Ráadásul ha jól tudom,még mindig nyomja. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 08:13:08

@CzinkesshyGróf: jó kis kép pedig, de ez már későbbi "motoros" Penge, nem ez a 70es évekbeli diszkós.

Blake / Mitch and Murray 2012.11.15. 02:02:50

@doggfather: Pedig az nagyon menő volt!Snipes ugyanilyen frizurával? :D
süti beállítások módosítása