2014. március 17. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #7

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 7-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Blade_The_Vampire_Hunter_Vol_1_7.jpg

November 12. John Carik naplójából, abban a régi épületben, melyet pengének is megmutatott egy másik, titkos történelem egy darabját idézi fel, hogy mire való e titkos társaság egyeteme, hogy megőrizze azt a történetét az emberiségnek amit nem lehet a nyilvánosság előtt felfedni. Ahogy jár fel s alá számba veszi a régi körök emlékeit, melyek lassan csak múzeumba valóak hisz egyedül maradt, mint a régi tudás hordozója azon gondolkozik, hogy talán Penge lenne az akinek mindezt továbbadhatná. Furcsa kopogásra lesz figyelmes, és mikor ajtót nyit ott találja Deacon Frost-ot!

Váltás. Penge éppen befejezi a ház átalakítását, melynek egy szobájában ő is lakik. Tervek szerint a házinéni Chicago-ba utazott volna a rokonokhoz ha már nem maradt neki senkije New Yorkban, de látva, hogy mi lett a házával, és, hogy milyen jó tanácsokat kapott Pengétől úgy döntött, hogy marad még akkor is ha ez azt jelenti, hogy el kell köszönjön a vendégétől, hiszen tervei szerint a lányát és annak családját fogja odaköltöztetni magához.

Váltás. John-t nem védi meg a rituális tetoválások egész hada ami a testét borítja, Deacon könnyedén legyőzi őt, miközben folyamatosan vallatja, egy amulettet keresve. utolsó erejével, és a minimális pszichés képességei használatával Pengét hívja, hogy mentse ki őt a vámpír kezei közül.

Ezt a segélyhívást Penge meg is hallja, és oda is rohan, hogy megtámadja Frost-ot. irónikus módon azzal hergeli őt Frost, hogy inkább lenne hálás neki, hiszen ha ő nem öli meg Penge anyját akkor penge csak valami gettólakó, vagy hovatovább börtöntöltelék lenne mára. A csata hevében Penge az egy pillanatra megszerzett normális életét is siratja, hiszen éppen kezdett volna élni, de ezt Frost miatt most ismét nem teheti. Mikor leszúrja Frost-ot az nem hal meg, kiderül, hogy ő már nem sima vámpír, egy bolond valamilyen sötét varázslással felélesztette és most nem lehet megölni, mint egy „normális” vámpírt egyszerre képes élni, és légnemű lenni, a vámpírok gyengeségeit ledobta magáról. Ahhoz kell neki a keresett Cathari amulett, hogy befejezhesse a varázslatot. Annyira újszerű szörny lett, hogy át tud változni egy démonná, amelyik nem csak a vérét, de a húsát sőt a lelkét is képes elvenni az áldozatának.

Ahogy megpillantja az amulettet azonnal elmegy, és így Penge a sérült barátjával tud foglalkozni. nem egyszerű a helyzet, kiderül, hogy az orvosok nem tudják megmenteni, csak régi „barátja” Morbius az élő vámpír tud segíteni rajta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr125843046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása