2015. január 19. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI: 13 #8

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 8-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

639817-cap_britian_001.jpg

A csapat háromfele és mind a három igen komoly slamasztikában. Először a Lovagot látjuk, aki azt hiszi, a saját kardja van nála, pedig nem. Majd Spitfire tér magához, de úgy, hogy próbálják delejezni. Penge menti meg egy papírkarddal, amit mágikus könyvek lapjaiból készített így jó a démonok ellen, de esőben kevéssé praktikus. Ahogy elűzi a gonoszt a szokásos finom stílusában készteti felkelésre Lady J-t. Hiába tört el a gerince legalább három helyen mivel vámpír így gyorsan meggyógyul, de erről Pengének kell felvilágosítania őt! Ekkora mondja el, hogy a belépéskor két különböző forrású varázslatot érzékelt és itt az ideje azt felkutatni.

Sikerül a Lovagot észhez téríteni Pete Wisdom némi varázslatot alkalmaz rajta. Mindeközben a katonák, akik kinn maradtak az épületből egy pentagram-varázskocka-csapdát allítanak fel és az utolsó pillanatig várnak vele, de csak aktivizálják. Ezzel sikerül fogságba ejteni a démonsereget, ha csak rövid időre is.

Erre Britannia Kapitány majdnem teljesen magához tér a varázstranszból, amibe taszajtották és elindul a valóság felé.

Az MI:13 stratégiai részlege közben a katonáknak segít a csapdával, és hogy a misztikum magját el tudják fogni, valahogy ha az akciócsoportnak nem, sikerülne ez.

Ahogy Wisdom csapata lassan megközelíti a varázs forrását a 102-es szobát találkoznak Penge kettősével és némi huzavona után egyesítik erejüket. Főleg azért, mert Penge azt állítja, hogy találkozott már hasonló „problémával”. Akkor jött rá, mikor ez a lény a pokol hercegének nevezte magát. Akivel ő találkozott az is ezt a „címet viselte”. Érdekes módon Spitfire akarja, hogy Penge maradjon a csapatban és segítsen nekik, akit ugye majdnem megölt.

Mikor végre bemennek a szobába, kiderül, hogy csapda volt csupán, hogy megszerezzék az erejüket…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr166991231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása