2014. május 19. 08:00 - doggfather

Strange Tales: Blade #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Strange Tales: Blade 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1268131-blade_v1__2___page_1.jpg

A múlt heti első számban ott hagytuk abba, hogy Penge segítségét kérte egy Dominique Levant nevű titokzatos nő, aki minden áron Penge a vámpírölő segítségét akarta, nem érdekelte semmilyen okkult nyomozó…

Ahogy Penge lakásában próbálja elmondani, hogy miért is jött, egy vámpír leselkedik a lakást körülvevő fákról. Nem tudni biztosan, hogy a nő vagy Penge után nézelődik. Kiderül, hogy igazából a főnöke, Xavier Rath, gondolja, hogy segítségre van szüksége, ő küldte el őt ide. Egy étteremben dolgozik ahova az egyik legrégebbi New Orleans-i család (a Newtonék) tagjai is rendszeresen járnak, és akiknek törzsvendégi kedvezmények is járnak. Dominique elmeséli, hogy a család egyik női tagjával egész jó kapcsolatba került, és ennek a nőnek egyszer csak született egy lánya, de a gyereknek az apjáról sose tettek említést. Egy héttel ezelőtt azonban egy este egy furcsa férfi jelent meg az étteremben, aki nem tűnt élőnek. kiderült, hogy mindig csak éjszaka jelenik meg, és a család retteg mióta először megjelent náluk. Mikor elmentek az étteremből követte őket, és felfedezte, hogy a titokzatos férfi véres ajkakkal jött ki tőlük, nem sokkal utána a barátnője az újszülött gyermekkel jelent meg, de nem akart beszélni vele. Ez után döntött úgy, hogy felkutatja Pengét, de ez nem ment túl egyszerűen eltartott pár napig.

Ha nem is győzte meg mindezzel Pengét, a kíváncsiságát azért felkeltette. Miközben a teraszon beszélgetnek, Penge a fölöttük lévő fa koronájába szúrja a kardját, és megsebesíti a vámpírt, aki kihallgatta őket, mert nem hiába Penge a vámpírok legádázabb, legfélelmetesebb ellensége, érezte, hogy valami les rájuk. Nem sikerül azonban azonnal megölnie ezért ádáz csata kerekedik ki a találkozásból Penge erkélyén.

Váltás. Michael Morbius, az élő Vámpír repül New Orleans felett, miközben visszaemlékszik az életére. Mikor megérkezik egy házhoz, és kicsengeti a lakókat kiderül, hogy ő az a vámpír akit Dominique látott a Newton család körül az elmúlt napokban. Miközben a családdal veszekszik, kiderül, hogy nem a babáért jött, sőt még csak nem is annak anyjáért, hanem annak testvéréért, egy régi szerelméért. Azért a friss anyukát kereste meg, mert ő érzi milyen elhagyatottnak lenni, ő is egyedül van, mindenki tudja, hogy a gyereknek nem tudni ki az apja, és nincs köztük kapcsolat.

Váltás. Penge és vendége közösen menekülésre kényszerítik a támadójukat, aki Penge szerint csak egy random vámpír, aki az ő megölésével akart a vámpírok között erősebb pozíciót elfoglalni...

 

Érdekesség ezzel a "félsorozattal" kapcsolatban, hogy mind a 3 szám borítója nagyon jól sikerült, de a beltartalomhoz semmi köze. Csak azért említem meg, mert ennek a számnak a címlapja nálam az egyik "all time fav" Penge címlap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr35984888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása