2014. december 15. 08:00 - doggfather

Blade-Penge képregények II.

Ahogy azt jó másfél éve terveztem, a múlt héten befejeztük Penge (mai napig) utolsó sorozatát.

2007-ben, sajnos nem először, de Blade karakterét a Marvel parkoló pályára tette több mint egy évre. 2008-ban „tért vissza” akkor használták először, de a Tomb Of Dracula, illetve a Nightstalkers után ismét csapat részeként. Először Angliába küldték Captain Britain and MI13 című sorozatba annak 5. számától (15 számos széria volt, szóval 10 füzetben szerepelt), majd az X-Men „ellen” kellett harcolni a Curse of the Mutants történetben 2010-2011-ben (20+ füzet), míg 2013-ban a Mighty Avengers Vol. 2 első számában debütált először, mint… aztán pedig…. De ezekre majd visszatérünk mikor oda jutunk. Bár mindig volt egy kis vámpíros vonal mégis azt kell, mondjam, hogy Penge „átment szuperhősbe” amit 30 évig ügyesen elkerültek a szerzők. Kacérkodott a dologgal a Nightstalkers füzetekben, de előtte és utána is elsősorban vámpírvadász volt, semmint kommersz szuperhős. Hogy ez a „váltás” mennyire áll neki jól az kiderül ha oda jutottunk.

A blog tervezett kronológiája a jövő évre akkor:

-Captain Britain and MI13 1-15 (mivel az 5. füzettül csatlakozott az első számok egy posztba kerülnek csak amolyan „ismertetőnek”)

-Curse of the Mutants (az egész történet tie-inestül mindenestül le fog menni, az X-Men nagy kedvencem Penge mellett illetve az egész történet vámpírfertőzésről szól, szóval profilba vág)

-Mighty Avengers Vol. 2

Ha jól számolom, és azokat a részeket darálom, amikben Penge nem szerepel akkor is „rámegy” 2015.

Ezek után se maradunk kedvenc vámpírvadászunk nélkül, még nem volt szó a blogon az Ultimate verziójáról, illetve a legfrissebb animációs megjelenéseiről sem. A Pókember „TAS” beli szerepléseiről volt szó ugye, ahogy az anime verzióról is, de az Ultimate Spider-Man és a Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. sorozatbeli szerepléseiről még nem.

Ez lenne a terv a következő évre/évekre, jövő héten folyt. köv.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása