2012. augusztus 20. 08:00 - doggfather

Marvel Anime: Blade

BladeBanner.jpg

2010-2011 között a Madhouse stúdió kihozott 4x12 részes animációs sorozatot, Vasember, Rozsomák, X-men, és legvégül Penge főszereplésével. Mind a négy sorozatnak vannak előnyei is és hátrányai is szép számmal, de most csak foglalkozzunk a Pengével.

Penge külsején változtattak egy kicsit:

BladeAnime.jpg

Az eredettörténetét nagyjából megtartották, a képregény verziót módosították, se a filmekkel, se a sorozattal nem foglalkoztak.

Penge japánba utazik egy küldetés miatt találkozik Deacon Frost-tal (aki sokkal képregényesebb, mint a filmben) és utána őt üldözi át egész Dél-Ázsián keresztül. Frost itt is a vámpírok uralmáért dolgozik, létre is hoz nem kevés hibrid-mutáns vámpírt, de Penge le is győzi mindet egymás után a kardjával, mely itt amolyan varázskard, mint InuYasha, Tessaiga-ja. A kardja képes három különleges „varázslatra is, ezek a Residual Moon, Phantom Moon és Chaotic Moon nevet kapták. Ahogy halad előre egyre erősebb és erősebb hibrid-mutáns vámpírok felé úgy használja egyre erősebb varázslatra a kardot, és a végén találkozik Frost-tal akinek a történetéről is tudunk meg egy két dolgot. Frost háttértörténete elég jól sikerült.

Hogy összekapcsolják, a sorozatokat a hetedik részben szerepel Rozsomák, és a Rozsomákra vadászó bérgyilkos Kikyo Mikage, aki együtt tanulta a kardforgatást Pengével, szintén szerepel a 8, 9, 12-es részekben.

Ha szereted az animék lassú történetmesélését, hosszú csatáit akkor ez a sorozat is tetszeni fog. 10/7.5, de én szerettem InuYasha-t is.


Címkék: animáció anime
5 komment
süti beállítások módosítása