2012. október 22. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #10

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 10-ik száma, amiben Penge először megjelent. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3282931253_d33fbd6165_o.png

Egy sötét kikötőben járunk, ahol egy ifjú szerelmespár a szülői akarat ellen úgy dönt, hogy elszökik, majd miután összeházasodtak, szüleiknek bele kell nyugodniuk a helyzetbe, hogy ők együtt vannak. Hirtelen a semmiből három vámpír (egy denevér, egy féldenevér, és egy emberi alakban) támadja meg őket. Próbálnak ellenállni, küzdeni ellenük, de ember nem képes felvenni a harcot Drakula seregével szemben, illetve dehogynem van egy ember:

blade.jpg

Igen, Penge, színre lépett kedvenc vámpírvadászunk, hogy nem is egy, de rögtön három vámpírt küldjön a másvilágra. Első megjelenése kellően tökös, és ezen az se változtat, hogy a kor szavának hűen Penge jobban hasonlít Disco Stu-ra, mint a későbbi motoros-bőrdzsekis-badass-re. Könnyű kézitusában győzi le a vámpírokat, gyakorlatilag egy mozdulat egy halál, de a harmadik elmenekül. Penge utána veti magát, és leszúrja azt is.

Mikor megöli visszaváltozik, és kiderül, hogy csak egy gyerek volt. Ekkor érkezik az összecsapás helyszínére Quincy Harker (vámpírvadász, Jonathan és Mina Harker gyermeke), aki egyrészt felelősségre vonja Pengét másrészt elmondja neki, hogy egy nagyszabásúbb tervét tette tönkre ezzel a megjelenéssel, és három ilyen "közkatona" megölésével.

Már Penge első megjelenésével képet kapunk a kérlelhetetlenségéről ami igen meghatározó a karakterében. Vitatkozik Harkerrel hiába van régebben az "iparban", mint ő.

Penge elmegy, és egy másik helyszínen folytatódik a történet, egy tengerjárón, a Michele nevű hatalmas jachton. Egy hajón ahol a gazdagok és hatalmasok utaznak, és szórakoznak, és ahol a tiszteletbeli vendég maga Dracula Gróf. Miután köszöntőt mond egy szőkeséget azonnal megbabonáz és a szobájában a szolgája gondjaira bízza, későbbi szórakozásra. Ezután Dracula átveszi a hatalmat a hajó felett aki szembe mer szállni vele azt a tengerbe hajítja nemes egyszerűséggel.

Ismét helyváltoztatás, Penge búvárruhába öltözik, hogy meg tudja közelíteni a hajót. Az utasok próbálnak ellenállni, még egy keresztet is bevetnek a Gróf ellen. Az elkábított szőke megszökik a fogságból, igazából szereti Draculát, elindul megkeresni, hogy együtt lehessen vele.

És igen, az első összecsapás, Penge harca Draculával az első alkalommal amolyan félsiker, hiszen megfutamítja a Grófot, de megölni nem sikerül. Ugyanekkor a hajó is készül felrobbanni, és Penge a maga finomságával mindenkit megment úgy, hogy bedobálja őket a vízbe.

Penge debütálása kellően laza, kellően gyilkolós volt azt kell mondjam, nagyon jó kis képregény ez a tizedik szám. A rajzok nagyon kifejezőek, a történetvezetés lineáris, de nagyon olvasmányos.

A Marvel jóvoltából a képregény első négy oldala digitálisan olvasható ingyen.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr864850020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2012.10.28. 16:34:00

ez a Blade nagyon hasonlít Lanny Krawitz-re :D

Blake / Mitch and Murray 2012.11.08. 01:07:29

De akkor hogy lett a régi,butus Pókember rajzfilmben hófehér??? :o

Blake / Mitch and Murray 2012.11.08. 11:59:31

@doggfather: :D A hófehér kifejezés azt takarja,hogy tökéletesen fehér,tehát a fekete ellentéte. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 12:27:27

@CzinkesshyGróf: jah, hófehér, én hóhérnak olvastam, bocsi, benga vagyok. :D:D

ebben a posztban írtam azokról a Póki animációkról, és megjegyeztem én is, hogy jóindulattal latinó és nem feka benne:

apengeele.blog.hu/2012/08/27/pokember_es_penge

hogy miért nem lett feketébb ez jó kérdés, belegondolva nem is nagyon volt abban a sorozatban fekete szereplő rajta kívül.

Blake / Mitch and Murray 2012.11.21. 03:32:56

@doggfather: És még mindig nem perelték be őket rasszizmusért?Azt gondolnám,Amerikában valakinek azért csak eszébe juthatna :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.21. 07:51:22

@CzinkesshyGróf: már hogy a marvel perelje a marvelt, mert a saját figurájukon variáltak?!
süti beállítások módosítása