2012. augusztus 27. 08:00 - doggfather

Pókember és Penge

spiderman_blade.jpg

Pengét a vászonra (illetve televízióra) először a Pókember animációs sorozatában lépett. A Neogenic Nightmare: Chapter 9: Blade the Vampire Hunter című részben, melyben Morbius az élő vámpír ellen küzdött. Majd ennek a folytatásában a The immortal vampire című részben. Ezekben Penge beleszeret Terri Lee-be egy Pókemberrel rokonszenvező nyomozóba. Pókembernek új ellenfele van Morbius az élő vámpír, aki az ő vérétől fertőződött meg, egyetemi csoporttársa, és vetélytársa Felicia Hardy „kezéért”. Volt is kezdetben konfliktus Penge és Pókember között, hisz Póki megmenteni, gyógyítani akarja Morbiust, Penge pedig megölni.

Valamiért Penge sokkal fehérebb, semmint néger, maximum olyan hispánosan-latinósan barna, de semmiképpen nem afro-amerikai lett. Motorral közlekedik, és ekkor mutatták be Whistlert, mint fegyverkészítőt, és ezután került be a filmekbe, és a Penge történetébe (hasonlít Harley Quin-hez, aki először a Batman: TAS-ban szerepelt és csak utána a képregényekben).

3329.jpg

Abraham Whistler aki a nevét Abraham „Brem” Stoker Drakula megalkotójáról, ás az ő Abraham van Hellsing nevű hőséről kapta, először itt, majd a filmekben jelent meg, de figuráját Jamal Aferiről mintázták, aki egy jazz zenész volt Penge első megjelenéseiben, Penge megmentette őt, ezért elmondta neki azt, amit tudott a vámpírokról. Pókember animációt David S Goyer írta (legalábbis ezeket a részeket), és ő emelte át a filmekbe a saját teremtményét. A sorozatban is visszatérnek Whistlerre valamelyest.

A harmadik Pókember rész, amiben Penge visszatért a Partners in Danger, Chapter 7: The Vampire Queen című epizód volt, ahol Penge egy híres vámpírkirálynőt üldöz, akiről kiderül, hogy az anyja! A rész végén Morbius-szal, és Fekete Macskával szövetkezik, hogy elkapják.

A negyedik rész, a The gauntlet of the Red Skull című epizod, mely a Titkos Háború törénetszálban van, ebben penge, Morbius, és a Fekete Macska éppen elkapják Penge anyját, és éppen megölnék végre a vámpírkirálynőt, mikor Pókember Vasemberrel és a Gyíkkal a Túlontúli bolygójára teleportálják a Fekete Macskát. Majdhogynem vége is Penge szerepének ebben a részben csak rövid cameoja van, de mindenképpen meg kellett említeni a kronológia miatt.

10/8 Penge kellően képregényes, jól illik Pókihoz is, csak miért lett latinó?!?!


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr734705415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2012.10.11. 02:31:28

Na,ez a rajzfilm sorozat nagyon kicsapta nálam.Minden szempontból könnyfakasztó volt.Sosem értettem miért voltak az amcsik képtelenek a nyolcvanas évektől normális sorozatokat rajzolni.Ha a sztorin nem,a megvalósításon tuti elcsúsztak.Bezzeg a japcsik!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.11. 08:38:38

@CzinkesshyGróf:
Azért van amcsiban is nagyon jó rajzfilmsorozat, képregényes, meg attól független is.

Blake / Mitch and Murray 2012.10.11. 11:17:40

Rajzügyileg a '90-es évek Batman-je egy szenzáció,de az ugyanazzal a technikával készült Superman pl. nekem már nem annyira jön be.Az utóbbi 10 évben meg valóban csinálnak kevésbé szarokat,de ezt meg betudom a számítógépek durva fejlődésének. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.11. 13:36:03

@CzinkesshyGróf: :D Az biztos, hogy se rendezésben, se forgatókönyvben, se hangokban nem nagyon lehet Batman: TAS-hoz méltót találni.
süti beállítások módosítása