2012. július 30. 08:00 - doggfather

Penge Szentháromság (2004)

Szentháromság (Hogy miért lett Szentháromság azt a mai napig nem értem. Penge és az Éjcserkészek sokkal jobb lett volna.)

Blade_Trinity_poster.JPG

2004-ben folytatták Penge kalandjait a mozivásznon. Ezt is Snipes producerelte illetve az ő cége készítette.

David S Goyer a második gyenge története után ismét egy erősebbel jött elő, és ezúttal a rendezést is elvállata, nem is sikerült neki rosszul (mondjuk, akciójelenetet nem tud rendezni az biztos).

Története szerint a vámpírok keresik a régen eltűnt Drakulát, hogy a segítségével legyőzzék Pengét végre, illetve, hogy a vérével a saját gyengeségüket kijavítsák, hogy ne legyenek érzékenyek a napra. Közben Penge közellenség lesz, mert megöl egy embert, és az FBI-nak sikerül az, ami a ráknak se és a vámpíroknak se, és megölik Whistlert. Bemutatják az Éjcserkészeket, akiknek szintén kell Drakula vére, hogy egy biológiai fegyvert hozhassanak létre a vámpírok ellen. És akik Penge mellett szintén vámpírokat irtanak.

Sajnos a jó folytatáshoz még mindig kellene a karizmatikus ellenfél, és se a testvérpár nem eléggé karizmatikus, se Drakula, sőt Drakula egyszerűen kritikán aluli.

Valahogy úgy tűnik Snipes nem akarta ezt igazán, ki se gyúrta magát, egyszer se félmeztelen, pedig az első kettőben volt legalább egyszer. Nincs benne egy épkézláb harci jelenet. És érezhetően háttérbe szorul az Éjcserkészek javára, már ami a vásznon töltött idejét illeti.

Nagyon jó ötlet az Éjcserkészek behozatala, frissíti a története, ha jól tudom volt is olyan ötlet, hogy folytatják a szériát az Éjcserkészekkel.

Éjcserkészek:

Hannibal-X-Abigail-hannibal-king-x-abigail-whistler-22260061-277-400.jpg

Az Éjcserkészek egy trió volt a képregényben eredetileg, Penge, Frank Drake és Hannibal King alkotta. A filmben pedig több kis sejtben működő vámpírgyilkos csapatot jelöl, amolyan gyűjtőnév. Van benne fegyvermester, sofőr, biológus, és vadász is. Esetünkben Abigail Whistler (Jessica Biel, istenem még mikor harcra készül és fegyverkezik akkor is gyönyörű) Whistler balkézről született lánya, aki túlélte a család kiirtását, és 20 évesen Whistler maga képezte ki, és a másik vadász pedig Hannibal King akit Ryan Reynolds játszik, és nem is rosszul (ez volt az első képregényszerepe, még Deadpool, és a Zöld Lámpás előtt).

Hannibal King (képregényben): öregebb, mint Penge, már 1970 óta keresi, öli a vámpírokat. Deacon Frost harapta meg és vámpír is a mai napig, de ez nem akadályozza meg, hogy vámpírokra vadásszon. közösen fogták el, és ölték meg Pengével Deacon Frost-ot. (részletesen saját posztban később)

Hannibal King (filmben): a retrovírussal, amit az első Penge filmben találtak fel sikerült kikezelni a vámpírságból, Danica Talos harapta meg a filmben, nem Frost.

Vámpírok:

Visszatértünk az igazgatótanácsos vámpírvezetéshez, aminek az élén egy testvérpár és egy testőrszerű a végrehajtó bizottság.

A testvérpár nem csak súlytalan, de a csaj még csúnya is szegény.  A testvérbátyja amolyan szürke hivatalnok, ő meg igencsak szexuálisan frusztrált hisztérika. A harmadik, Jarko Grimwood pedig ugye egy pankrátor amolyan testőrféléjük, annak meg is felel.

Drakula: már írtam, de nem győzöm hangsúlyozni, kritikán aluli ahogy Dominic Purcell játszik, pont olyan hülye, mint Lincoln Burrows, csak itt nincs egy zseni öccse, aki mellett nem baj, ha buta, meg nulla kisugárzása van.

 

A filmnek három fajta vége is van.

A mozis: Drakula ajándéka képen mielőtt meghal, Pengévé változik, és az FBI azt hiszi, hogy Penge meghalt.

Az extra vég a dvd-n: Penge egyfajta kómába esik, és akkor ébred fel mikor az FBI megpróbálná felboncolni, szétver mindenkit és elmenekül.

Farkasember vég: a vámpírok kihaltak a vírusnak köszönhetően, Penge elhúz a napnyugtába, és az Éjcserkészek elkezdenek Farkasemberekre vadászni. Egyfajta „tisztelgés” a 2003-ban bemutatott és nagyon nagy sikerű Underworld előtt. (Erre a verzióra Goyer azt mondta később, hogy nevetséges, és totál szembe megy mindennel, ami Penge legenda)

 

Zene:

 Az első rész kultzenéjét a másodiknak nem sikerült másolnia és az embernek végig, azaz érzése, hogy most már ebben a harmadik részben nem is próbálkoznak, egyszerűen felejthető a legjobb szó rá.

Ez azért is érdekes, mert Abigail zenét hallgat vadászat közben, erre kétszer is kitérnek mégse sikerült legalább egy épkézláb zenét csinálni/választani a filmhez.

 

Reflektál a másodikra, a kutyuskának a szája úgy nyílik szét, mint Nomak-é.

Rájöttek, hogy még egyszer nem lehet elkészíteni az első részt, ahogy a másodikkal próbálták, próbálták kicsit újítani, frissíteni a filmeket, de ez nem sikerült. 10/6 Drakula rögtön mínusz 6 pont volt olyan súlytalan lett, de Jessica Biel legalább ennyi plusz.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr124681581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.01. 15:45:23

Goyer rossz rendező, ezt többször bizonyította. A Penge harmadik része a trilógia leggyengébbje. A harcjelenetek el vannak cseszve, bár ezt leginkább annak köszönheti, hogy betette az első zúzós számot amit talált a verekedések alá. Egyáltalán nem passzolt az adott harchoz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.01. 19:52:44

@koimbra: a zenéje kritikán aluli az biztos.

nem csak, hogy nem tudott jó harcokat rendezni, de Snipes se erőltette magát, hogy legyenek jó harcok.

Sanosuke 2012.10.29. 21:04:04

a Penge első része tetszik, a második még elmegy, de ezt a részt a mai napig nem merem megnézni :)

még anno a Fangoria magazinban olvastam róla és megláttam benne hogy Dracula hogy néz ki, borzalom, egy hányadék.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.29. 21:16:51

@Sanosuke: hát csak nagyon félve mondom, hogy próbáld, be de nekem se jött be igazán.