2015. december 07. 08:00 - doggfather

Mighty Avengers #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Mighty Avengers 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3345494-02b.jpg

Szóval ott hagytuk abba, hogy (ismét) megalakultak a Bosszú Angyalai.

Ezúttal Luke Cage, Spectrum, Pókember és a rejtélyes Spider-Hero a tagjai.

 

Doctor Strange mély meditációban találkozik Kaluu-val aki a sötét varázslatok mestere volt sok-sok évvel ezelőtt. Kaluu próbálja valami rettenetesre felhívni a figyelmét, de Strange egyszerűen kirekeszti mondván, hogy most Thanos támadására kell minden figyelmét szentelnie.

Váltás. Uatu a Szemlélő éppen Dr. Adam Breasher (vagyis a Blue Marvel egyfajta néger Sentry, nem olyan régi karakter, 2008-ban találták ki) főhadiszállására látogat. Adam tudja, hogy mit akar, hogy csatlakoznia kellene a Föld védőihez, de neki se a Vasember-féle Bosszú Angyalai se a SHIELD nem tetszik, sőt igazából nem is biztos benne, hogy hősködni akar. Egy érdekes „párbeszédet” folytatnak ahol Uatu nem szólal meg, ugye nem befolyásolhatja a dolgok menetét, így amolyan „lelkiismereteként” csak kíséri őket, de Adam tudja, hogy mit gondol, mit mondana. Egy jelzőberendezés rántja vissza a világba, ami jelzi, hogy a Földön, egészen pontosan New Yorkban hetes szintű vészhelyzet van. Ezen nagyon meglepődik, hiszen a gépet ő építette és még nem láttam, hogy négyes szintnél erősebbet jelzett volna.

Váltás. Pont a hetes szintű vészhelyzet közepére, New York utcái Thanos hódítói és a legújabb Angyalok csatája. Bár Luke Cage azt mondta, hogy ők az Angyalok Pókember nem fogad el egyetlen utasítást sem Spectrumtól se, és a Spider-Hero-tól se. Proxima Midnight (Thanos hadvezére az invázió vezetője) egy elektronikus lándzsával megsebzi Spectrumot aki így kiesik a csatából. A következő, akit nagyon gyorsan leütnek az Luke Cage, és ezzel majdnem vége is a védelmezőinknek. Mikor azonban a végső csapást mérné Luke-ra egy téglával egy öreglány fejbe dobja, ami kiejti a ritmusból és nagyon meglepődik. Ezután az utca népe dobálni kezdi a seregét kövekkel, és amit csak találnak, közben az Angyalok jelmondatát az „Angyalok Gyülekezőt” skandálják. Mire Proxima magához tér a meglepődéstől és lesújtana rájuk addigra Luke is felébred, és ismét szembe tud szállni vele. Nagyon komolyan elkezdi leverni a nőt, annyira, hogy a Pókember valamiféle szeizmikus rengéseket érez, azt hiszi, hogy az ütéseik hatására remeg a föld. Spider-Hero felvilágosítja, hogy nem csak őket hallja, valami történik. Thanos telepatikus kivetülése okozza a rengéseket amiben Proximát feddi meg, hogy mi tart ilyen sokáig. Visszahívja, hogy majd megoldja máshogy. Proxima kihúzza a lándzsáját Spectrumból és a hajóra teleportál.

Luke kiadja az utasítást Pókembernek, hogy nézze meg, gyógyítsa meg Spectrumot, mikor egy hatalmas egyszemű polipszörny jelenik meg az utcán a misztikus, félelmetes Shuma-Gorath.

Ekkor ér oda Blue Marvel a nyolcas szintű vészhelyzetre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr588104732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása