2015. július 20. 08:00 - doggfather

Namor the First Mutant #4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Namor the First Mutant 4-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1526476-namor4c.jpg

A történet végéhez közeledve a kísérő sorozatokat (tie-in) is be kell fejezni, ez a mai nap a Torpedó kalandjának végét meséli el.

Ott hagytuk abba, hogy kiderült Namor felmenői közül is van, aki a vámpírságot választotta.

Ez a szám egy visszaemlékezéssel kezd a régi Atlantiszról. Thakkor, Namor nagyapja, meséli el, hogy támadta meg a várost egy csapat vérszívó, hogy küzdöttek ellenük, és hogy harapták meg őt is. Abban a pillanatban nem csak az éhséget, de az ősi tudást is érezte, sőt Atlantisz bukásának képe is látomásként jelent meg előtte. Ugyanekkor látta, hogy az ő segítségével Atlantisz visszatérhet és erősebb lehet, mint valaha…

A jelenben Namor éppen az első vámpírokat próbálja megölni, hogy ezzel a többi vámpír erejét is elvegye. Aki pedig meg akarja akadályozni ugyan az aki használni tudta Dracula fejének elrejtéséhez a királyi dobozt akinek királyi vér van az ereiben, a saját vámpírrá változott nagyapja.

Odakinn a Herceg seregének maradékát már legyűrné a túlerő, mikor egy öreg atlantiszi tudós és egy fiatal X-Man érkeznek, hogy segítségükre legyenek. Ezt meg is jegyzi a parancsnok azonnal, hogy segítségnek kicsit gyengéknek tűnnek. A tudás azonban nem fizikai erő kell, legyen feltétlenül. Kiderítették, hogy a vámpírok erejét az ősök közelsége adja, egyfajta szimbiózisban vannak velük, ezt a köteléket kell megbontani és legyőzhetők.

Thakkor minden atlantisziból vámpírt akar csinálni, ez az új faj az ő uralkodása alt uralhatná az összes tengert, visszaszerezhetnék a régi hatalmasságukat.

Odakinn sikerül legyengíteni a vámpírokat, közben az X búvársisakját azonban összetörik, de valahogy tud lélegezni a tengerben is.

Namor végle legyűri a nagyapját, és az ő királyi vérének feláldozásával megtöri az ősök erejét. Közben a vén tudós „felsósítja” a levegőt, ugyani s a vámpírok nem bírják a sok sót a tengervízben. A többségük el is pusztul ettől. Namor nagyapja, a régi vámpírok mind meghaltak.

Az atlantisziak győztek ez egyszer, Namor pedig királyi kegyelmet gyakorol azokon a vámpírokon, akik túlélték. Békében élhetnek, hiszen valami módon ők is atlantisziak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr267584838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása