2015. június 29. 08:00 - doggfather

X-Men #4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az X-Men 4-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

 1451878-xmen4a.jpg

X-Men főhadiszálláson kezdünk. Haditanács van, és kiderül, hogy a Cerebra az elmúlt éjjel mintegy 9000 vámpírt számolt a bay area-ban!

Egyre éhesebbek és merészebbek a vérszívók, így Küklopsz úgy dönt, hogy tenni kell valamit. Két csapatra osztja az X-eket. Visszavágnak, és levadásszák, akit csak tudnak. És mivel Penge a szakértő közülük itt az ideje frontvonalra küldeni őt.

Tipikusan egy klubban kezdődik az akció (úgy látszik, az írok túl sok Penge filmet néztek…), ahol Pengére támad két friss vámpír, hogy a fejét vegyék, és ezzel szerezzenek nevet maguknak, de két vámpír Pengének nem ellenfél. A közönség közben azt hiszi mindez a koncert része. A harmadikat menekülni hagyja, hogy Angyal odakinn követhesse, hátha elvezeti őket egy nagyobb fészekbe.

Egy raktárba menekül, ahol Penge az előbbi stratégiát akarja követni, ő bemegy, Angyal kintről figyel, de neki ez nem tetszik ő is menni akar.

Odabenn tucatjával várnak a vámpírok és rájuk várnak. Angyal meggondolja magát és inkább kimenne őrszemnek. Annyian vannak, hogy inkább elmenekülnek, amit Angyal taktikai visszavonulásnak hív inkább. Közben azon lamentálnak, hogy mi lehet Rozsomákkal, akiről nem kaptak hírt mióta Jubilee után ment.

Logan eközben nők kényeztetését élvezi, mondván senki nem mondhatja meg, hogy egy vámpír, hogy élje az életét. Xarus és tudósa közben a vérmintáit elemzik, és azokból az derül ki, hogy a gyógyító ereje sehol nincs, Logan 100 %-ig vámpír.

Ismét haditanács az X-ek tanyáján, Penge kifejezi ellenérzését a stratégia iránt, hogy Draculát visszahozták és szabadon eresztették, hogy majd ő lerendezi, míg nekik csak várniuk kell. Mostanra Küklopsz is megunja ezt a taktikát…

Xarus is haditanácsot tart, a terve ugye az, hogy Logant visszaküldi és ő majd minden mutánsból vámpírt csinál, ami után már nem lehet megállítani őket. Xarus kap egy telefont a védett vonalon. A vonal másik végén pedig Küklopsz maga, aki meg akarja ismerni végre az ellenfelét. Xarus megpróbálja elmagyarázni, hogy segíteni akar nem csak a vámpírokon, de a mutánsokon is, de Küklopszot nem tudja meggyőzni az igazáról. Mikor a legnagyobb vámpírmészárlást ígéri, neki akkor mutatja meg, hogy Rozsomák, sőt Jubilee is közéjük tartozik már. Logan is győzködi a volt vezetőjét, hogy csatlakozzanak minden jobb vámpírként, de mikor erre Küklopsz nem hajlandó kikel magából és beígéri, hogy meglátogatja a volt csapatát.

Az utolsó oldalakon Rozsomák elindul egy csapat vámpír élén Utópia ellen, hogy minél több mutánst átváltoztassanak, illetve, hogy elhozza Küklopsz fejét Xarusnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr487511912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása