2015. június 15. 08:00 - doggfather

X-Men: Curse of the Mutants - X-Men vs. Vampires #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az X-Men: Curse of the Mutants - X-Men vs. Vampires 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1477076-xmenvsvampires2c.jpg

A második részben ismét több X rövidebb történetét olvashatjuk.

Gambit az első főszereplője, motorral üldöz egy csapat vámpírt. Ahogy közeledik feléjük, szépen lassan levadássza őket egyesével, az első kiugrik, egy baleset következtében Gambit elveszti a motorját, és loval folytatja az üldözést. Beszéd semmi nem hangzik el az egész történetben Gambit belső monológja hangzik el, amiben a tolvajokkal érzett szimpátiája viaskodik a kötelességgel. Közben beéri az utolsó vámpírnőt, lesodorja a motorjáról, mindketten a tengerbe esnek egy hídról. A történet végén győzedelmeskedik a kötelesség, megöli a nőt és reménykedik, hogy a holnap egy új tolvajt hoz, akivel szimpatizálhat, és akit nem kell megölnie.

A második történetben az új X-Men a fiatalok indulnak egy küldetésre. Hajóval mennek egy vámpír ellen, aki egy BÁLNA. Mikor megjelenik, azonnal felborítja a hajót, a tengerbe esnek, Rockslide megpróbálja kiégetni, de nem jár sikerrel. Karóval se tudják leszedni. A megoldás a fokhagyma lesz ami Rockslide nyakában lóg. A bálna lenyeli őt és azonnal ki is múlik.

A harmadikban Xi’an (nem így hívják, ez csupán a történetbeli gúnyneve) munkát akar keresni, de sajnos nem jó helyen, mint kiderül a jövőbeli munkáltatója egy vámpír, aki megtámadja, mikor jelentkezne.

A negyedikben a rendőrség kihívja egy vámpírtámadáshoz az X-eket, Angyal megy ki és át is veszi az ügyet. Ahogy keresi, a vámpírt a Sötét Angyal örül neki, hogy ismét ölhetnek. Angyal utolsó gyógyulása óta kicsit skizofrén tüneteket mutat és beszélget a saját sötét Apokalipszis által előhívott énjével. Mikor utoléri a vámpírt az érdekes kérdést vet fel amennyiben ő hiába vámpír csak gyilkosokat öl, a reggeli áldozata is egy rendőrség által keresett körözött bűnöző volt, és most is egy olyat üldöz. Angyal azonban nem enged se a vámpírnak, se a sötét oldalának, és megöli a vámpírt, amit nagyon élvez a sötét oldala és fél bevallani, de ő is…

Az ötödik a magyarul is megjelent klasszikus első találkozás folytatása és befejezése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr117402416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása