2015. május 11. 08:00 - doggfather

X-Men: Curse of the Mutants - Storm and Gambit #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az X-Men: Curse of the Mutants - Storm and Gambit 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1355619-615201f5_ce95_4f9f_b82d_6c48bdac3cee.jpg

Dracula meghalt. Nem csak karót döfött a fia Xarus a mellébe, de a fejét is levágta. Biztos, ami biztos, hogy nehogy visszatérhessen a fejét Atlaniszba rejtették, a testét pedig valahol Görögországba… Az X-Men terve Xarus ellen, hogy visszahozzák a grófót aztán hagyják, hogy lerendezzék egymás között így most meg kell keresni Dracula testét…

Vihar és Gambit kapják a feladatot, hogy elmenjenek a testért. Mivel a vámpírszigetet erőtér védi, így teleportálni nem tudnak, marad a repülő. Miközben leszállnának Ororo egy hangot hall, hogy tudnak az érkezésükről. Hogy kinek a hangja szól a fejében azt nem is érti hirtelen. Ugyanekkor a tengerből vámpírok ragadják meg a gépet és szakítják darabokra, a duó éppen hogy ki tudott ugrani belőle. Ahogy Vihar leszáll a kezében Remy-vel megpillantja a grófot magát, amin annyira meglepődik, hogy leejti Gambitet.

Utópia, órákkal ezelőtt.

Egy visszaemlékezésben Vihar és Gambit megkapják a feladatot, hogy menjenek el Görögbe és lopják el Dracula testét.

A szigeten. Gambit kétkedve fogadja, hogy Ororo a gróf hangját hallotta, hogy a gróf figyelmeztette őket a veszélyre, illetve fél, hogy Vihar meg tud e birkózni a dologgal. A lehető legmélyebb barlangba kell lemenniük, ami tekintetbe véve Vihar klausztrofóbiáját nem a legjobb hír. Órákig bolyonganak egyre lejjebb és lejjebb Vihar nem érzi se a grófot se mást. Hirtelen egy csapat vámpír támadja meg őket. Nehezen, de legyőzik majdnem mindet mikor váratlan segítséget kapnak. A váratlan segítő pedig nem más, mint Janus Dracula elsőszülöttje! Mivel a föld alatt nem tudják jól kiaknázni egyikük erejét se, és mivel kiderül, hogy a telepatikus segítség amit Ororo kapott tőle volt így szövetségre lépnek Janus-szal. Kivallatják az egyik életben hagyott őrt és eljutnak a trónterembe ahol Dracula teste van elméletileg. Janus elmeséli nekik, hogy ők a szigeten az első emberek, az egész szigetet Atlantisz elsüllyedésekor „varázsolták” a vámpíroknak a semmiből ezért nem tudják használni az erejüket se rendesen a mutánsok. Miközben Gambitnek mesél, a földből vámpírok törnek elő és Vihart elragadják egy kútba. Elég mélyre ahhoz, hogy se mászni se tudjon, de repülni se tud ugye a hely miatt. A trió kétfelé szakadt. Vihar, ahogy előretöri magát a vámpírokon, megtalálja a sziget szívét, a helyet ahonnan az egész varázspajzs ered. Tucatnyi megkötözött becsövezett szerencsétlen adja az „alapanyagot” az erőtérhez. Az erőteret pár folyamatosan meditáló és a megkötözöttekből evő vámpír adja. Közben Janus és Gambit megtalálják Dracula testét, de ugyanekkor őket is megtalálják az őrök. Vihar megbeszéli Janus-szal, hogy a vámpírokat mindenképpen meg kell ölni, hogy az erőtér megszűnjön, hogy a többi X oda tudjon jönni, de ezzel valószínűleg a velük összekötött emberek is meg fognak halni. A lelkiismeretével nehezen birkózik meg Vihar, de az utolsó pillanatban csak megöl mindenkit a teremben így Emma oda tudja teleportálni a többi X-et, akik tudnak segíteni Gambitnek és Janusnak. Innentől az események felgyorsulnak, és csak egyféleképpen végződhetnek. Az X-Men elintézi a maradék vámpírsereget. Vihar nem tud túllépni azon, hogy ölnie kellett a cél érekében, fél attól, hogy legközelebb ez sokkal könnyebben fog menni neki…

 

És mivel a variáns borító is pofás, a poszt végére az is bekerül.

1355630-57956538_dd48_4acd_af33_e296106b66f4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr87367506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása