2015. május 04. 08:00 - doggfather

X-Men: Curse of the Mutants - Blade #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a X-Men: Curse of the Mutants - Blade első és egyetlen száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1355829-bl.jpg

Hogy került Penge a csatornába? Ez a különszám ad rá magyarázatot.

Calcutta, három napja.

Egy férfire rátör egy idegen egy szállodai szobában és megöli…

Váltás. Penge Londonban egy fal előtt áll, amin a világ vámpírvadászai vannak kifüggesztve, illetve pirossal áthúzva, akiket megöltek, köztük a calcuttai frissen leölt férfi is. Miközben próbál utána járni, hogy mi is ez, kiderül, hogy nem ez az igazi hír (t.i., hogy ölik a vámpírvadászokat) hanem, hogy megölték magát Draculát is. Az információnak Brazíliában néz utána, egy régi ismerősnél, de mikor odaér, egy másik vadász majdnem azonnal megöli őt. A félreértés tisztázása után furcsa szagra figyelnek fel, felmennek a tetőre, ahol legalább egy tucat vámpír hamuját találják, de válasz továbbra sincs, sőt a kérdések csak sokasodnak, ugyanis most már egyértelműen látszik, hogy vámpírok ölik a vámpírokat.

Együtt mennek tovább, ezúttal Skóciába, ahol ismét vámpírtámadás után takarításba futnak bele, és egy másik vadászba, aki éppen az utolsó túlélőt vallatja, aki elmondja, hogy Xarus és az őt támogató török harcos vámpírok tették ezt a törzsével. Penge Dallasból kér erősítést, egy vadász duó, akik nem beszéltek egymással 20 éve legalább.

Mostanra egész pofás kis csapatot verbuvált Penge, akikkel Arizonába mennek, Xarus feltételezett rejtekhelyére, hogy megöljék őt és csapatát. A terv, hogy aláaknázzák a fészküket és nappal felrobbantják, majd a nap elvégzi a munka nehezét helyettük.

Fel is robbantják pont délben, de nem ölnek meg senkit ezzel, csupán felbőszítik a vámpírokat, akik nem törődnek a nappal, ellenben örülnek, hogy nem nekik kel felkutatni a vadászokat, hogy megöljék őket. A csata igen nehéz, mintegy tucatnyi ember a száz erős harcos vámpír ellen. Nem is tart tíz percig mire a vámpírok lemészárolják a vadászokat, csak Penge marad életben közülük. Próbálkozna, a régi beszéltessük az ellenfelet trükkel, de Xarus csupán annyit mond neki, hogy legyőzték a napot, most már tudnak az emberek között sétálni nyugodtan, mint a MUTÁNSOK. Penge nagy nehezen kitör közülük, közben beáldoz egy repülőt, megöl tucatnyi vérszívót, de elmenekül végre.

Az agyában a mutáns szó visszhangzik, már tudja, hogy kik szerepelnek Xarus tervei közt így Friscoba utazik, bár, hogy mikor fog történni bármi is a mutánsokkal azt még nem tudja…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr557367494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása