2014. szeptember 22. 08:00 - doggfather

Blade #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

2945023-blade_01___page_01.jpg

Egy új Penge sorozatba kezdünk bele a héten, a mai napig a leghosszabb 12 számot megélt szériáról van szó, a Fényjáró főszereplésével. Tanulva a korábbi félbeszakadások hibáiból ezúttal "egyszámos-egytörténetes" sorozatot készítettek amik csupán lazán kapcsolódnak egymáshoz. Ez a széria nem kapott semmilyen alcímet, semmilyen széria megjelölést, egyszerűen csak Blade a címe.

Az új sorozat új alkotókat is jelent, ezúttal az Avengers rajzoló Howard Chaykin és a többek között Rozsomákot is író Marc Guggenheim követte el az első számot.

A története pedig:

Az első szám azonnal elég keményen kezd, Penge éppen a vámpírrá változott Pókemberrel küzd (akivel ügye van már közös történelme). Alighogy megöli, máris új ellenfél támad rá, maga Dracula gróf, és a csata közben a narrátor egy dossziéból olvassa fel az olvasónak Penge ismertetőjét címszavakban. Vele is végez, elindul egy épületbe ahol egy csapat gyerekvámpírt talál, őket sem kíméli.

Váltás. pár oldalban összefoglalják Penge születését, bemutatják Deacon Frost-ot, és kiderül, hogy Pengének apja is volt, Lucas keresztnévvel.

Váltás. kiderül, hogy Penge a SHIELD megbízásából takarította ki az épületet, és az is, hogy Pókember nem az igazi Pókember volt.

Váltás. Visszaemlékezés arra az időre míg éltek a jóakarói London Soho negyedében akik szó szerint a naptól is óvták, hiszen azt hitték ő is vámpír.

Váltás. Helicarrier. Penge éppen karót döf egy ügynök mellébe, akit utána másik ügynökök, egészen pontosan vámpír ügynökök vizsgálnak meg. Ahogy Eric őket is megtámadja, kiderül, hogy az egész hajó vámpírokkal van tele.

Váltás. ismét egy kis visszaemlékezés, hogy találkozott az első vámpírvadásszal még gyerekként.

Váltás. Penge gyakorlatilag kiirtotta ez egész helibázist és elmenekült.

Prológus. Az utolsó vámpír odakiált neki, hogy nem is sejti, milyen magas pozíciókban vannak mára a vámpírok, és ennek bizonyítására éppen egy szenátori parti az utolsó kép aholis Pengét tanulmányozzák éppen.

 

Meglehetősen akcióközpontú, Penge eredettörténetét a mai korhoz igazító első szám lett ez, a rajzai nem rosszak, és a történet is lehet még érdekes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr196708141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása