2013. december 23. 08:00 - doggfather

SIEGE OF DARKNESS I.

17, tizenhét részes crossover. Ennyiből áll a Midnight Sons: Siege of Darkness című története, és az a durva, hogy fele ennyi is bőven elég lett volna, de valamiért a Marvel úgy gondolta, hogy ez a sorozat jó lesz egyes füzetek befejezésére, mások elindítására, meg úgy általában az eladásokra.

Siegedark_logo.jpg

17 képregényt azért nem lehet lerendezni egy posztban ezért a blogon négy alkalommal fogunk vele foglalkozni. Ugye a múlt héten volt az Első rész: Nightstalkers #14. Most a Második rész: ami 7 füzetet foglal össze.

300px-Ghost_Rider_Vol_3_44.jpg

Ghost Rider Vol. 3 #44 (második rész)

Szellemlovas csapata elindul, hogy felfedezze a forrást ahonnan a  köd ered, sajnos az egy repedés, ahol Lilith testének kellene lennie. A temetőben nemsokára Lilinbe, és Zarathosba botlanak, akik démonaikkal körbeveszik őket, ekkor csatlakozik Strange Doki és Vengeance a csapathoz. Még így együtt se erősek az összecsapáshoz, még vagy 15 részen keresztül nem lesznek hozzá elég erősek. A történet folytatódik.

Marvel Comics Presents #143 (harmadik rész)

300px-Marvel_Comics_Presents_Vol_1_143.jpg

Szellemlovasék próbálnak elszökni Zarathostól, de közben Lilith egyik legnagyobb szörnyébe futnak, akit elneveznek Girth-nek. Megpróbálnak vele is harcolni, és miközben a Lovas a láncait köré tekeri Strange figyelmezteti, hogy vigyázzon van egy áruló a csapatában.

Darkhold #15 (negyedik rész)

300px-Darkhold_Vol_1_15.jpg

A csoport másik fele közben Lilin támadását nyögik, de nem magukban hozzájuk is csatlakoztak Werewolf By Night, a Skarlát boszorkány és Devil-Slayer. A Brooklyn hídon csapnak össze, mire találnak egy biztonságos búvóhelyet addigra Louise Hastings-et megölik. Drake szerint Modred az áruló, de mikor megtámadják kiderül, hogy Morbius az élő Vámpír volt az.

Morbius: The Living Vampire #16 (ötödik rész)

300px-Morbius_The_Living_Vampire_Vol_1_16.jpg

Morbiust Lilith tartja markában a vérszomján keresztül, és ezért a csapat vesztésre áll, mikor elrejtőznek Strange házában. Zarathos, Lilith és Lilin támadják őket folyamatosan, Morbius nehezen, de legyőzi a vérszomját, ismét a Midnight Sons kötelékébe lép, de Penge a holtan akarja látni őt a történtek után.

Marvel Comics Presents #144 (hatodik rész)

300px-Marvel_Comics_Presents_Vol_1_144.jpg

Morbius elmenekül Penge elől, de csatlakozik hozzá a társa, Martine Bancroft, aki most már szerelme és szintén vámpír, de ismét a sötét oldalra csábítaná. Morbius képes lenne őt is megölni, de ekkorra ér oda Szellemlovas, hogy megmentse őt. Szerencsére nem váltott ismét oldalt, szóval az Élő Vámpír továbbra is őket erősíti. Közben Werewolf, és a Skarlát boszi folytatják saját küzdelmüket Lilin-nel.

Doctor Strange, Sorcerer Supreme #60 (hetedik rész)

300px-DrStrangeSS60.jpg

Lilin folyamatosan támadja Strange házát, és közben megöli segédjének Wong-nak a feleségét. A küzdelem során a Doki meg akarja fagyasztani az időt, de a háza robban fel a kísérlet során. A küzdelembe ekkor csatlakozik Silver Sable aki Venomot akarja elkapni már éppen sikerülne neki, mikor Lilin megtámadja őket ezért össze kell fogjanak, a csata után Sable futni hagyja Venomot. (Ennek a történetnek semmi köze a crossoverhez csupán az adott hónapi Silver Sable füzeten rajta volt a Siege -logo.)

Spirits of Vengeance #17 (nyolcadik rész)

300px-Spirits_of_Vengeance_Vol_1_17.jpg

A Midnight Sons áthelyezi egy másik helyre a főhadiszállását, de továbbra se állnak készen a döntő ütközetre. Szellemlovas elindul egy titkos akcióra Lilin ellen, céljuk, hogy az erejét tartalmazó medált megszerezzék, de Zarathos ugyan ezt akarja, ekkor érkezik meg Morbius aki leszakítja a nyakáról a láncot. A Szellemlovas a temetőn lévő szakadékba dobja a lánc magával ragadja Lilint is a mélybe. Zarathos azonban erősebb lett mint valaha Strange Doki visszahívja őket a bázisra.

Látszik a történetből, hogy a kilencvenes években a Szellemlovas az egyik zászlóshajója volt a Marvelnek, itt is az a feladata, hogy a többieket is megpróbálja eladni, de igazából ő a főszereplője az egész crossovernek.

Folytatás a jövő héten a Nightstalkers #15-ben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr95697871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása