2013. május 27. 08:00 - doggfather

Epic Comics: The Tomb of Dracula 1/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 1991-es Epic minijének első száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

pu_TOD_Day_Of_Blood_1_00fc.JPG

Miután a 70-ik számmal 1979 augusztusában vége lett a TOD képregénysorozatnak, illetve a címet megszüntették, a főszereplő Dracula még vissza-visszatért a Marvel más kiadványaiban. 1991-ben az eredeti szerzők ismét összeálltak, hogy a Marvel egy saját cégénél az Epic Comics-nál kiadjanak egy négy részes minit a gróf főszereplésével. Nem csak az eredeti széria címét és főszereplőjét, de a többi figurát is megtartották, kvázi folytatták 10 évvel később a történetet. Mivel Penge ebben is fog szerepelni, mielőtt a saját kalandjaira térnénk logikusabb ha "befejezzük" történetét Draculával. Ebben az első számban Penge még nem szerepel, de, hogy értsük a nem túl hosszú történetet logikusabb, ha "végigmegyünk" rajta. Ez a mini nem olyan különálló történeteket tartalmaz, mint a 70 szám. A "fülszövege" nagyon jó és segít a "tájékozódásban", így kezdjük azzal:

pu_TOD_Day_Of_Blood_1_46.JPG

Ahogy ebből is olvasható, a történet Frank Drake-kel kezdődik. Eltelt tíz év a Sötétség Hercege nélkül. Egy epilógussal kezdünk, melyben két hajléktalan nő egy híd alatt próbál kitörni a kilátástalan helyzetükből, mégpedig természetfeletti módon. A vérükkel akarnak valami hatalmasat, valami varázslatosat felébreszteni.

Snitt és Quincy Harkert látjuk Dracula emlékeiben, álmaiban ahol végre sikerül megölnie a rá vadászó kerekesszékes vámpírölőt. Ezután egy újabb asszonyt tesz vámpírrá akinek a neve van Helsing. Miközben a gróf mesél az életéről egy bizonyos Marlene-nek, aki kórházban fekszik és maga se tudja, hogy csupán álmodik, vagy tényleg van kapcsolata a gróffal. Az biztos azonban, hogy ezek az "álmok" egyre gyakoribbak, és veszélyesebbek az életére. Ápolója (Dr. Smirnoff) fel is kelti azonnal, és kérdezgeti az állapotáról. Együtt indulnak útra a kórházból ahol megismerjük, hogy a Doktor neves álomkutató, és a nő a férje tudta nélkül jár hozzá terápiára. Ahogy hazaindul kocsival folytatódnak a hallucinációi/álmai és balesetet is okoz. ismét kórházba kerül, és aki rohan mikor megtudja a férje aki nem más, mint Frank Drake! Szerencsére az asszony csak könnyebben sérült ezért haza is mehetnek. Az úton Drake magát hibáztatja, hogy miért mesélte el az életének ezen szakaszát az asszonynak, valószínű ezért vannak ilyen álmai. Otthon, míg Drake zuhanyzik Marlene előveszi egy régi albumát melyben a Harker-banda képei vannak. Drake elmeséli, hogy találta meg őt Rachel van Helsing és Raj és hogy mentették meg nem mástól, mint saját magától, mert éppen öngyilkos akart lenni. Ám rachel nem tudott neki szerelmet, csak célt adni az pedig Dracula megölése lett. Miután ez sikerült is (Az eredeti TOD 70-es számában) nem volt értelme a csapatnak egyben maradnia, Rachel új "ölni-valót" keresett magának, később meghalt, Drake pedig Smirnoff dokival rendbe hozatta a fejét.

Ismét váltunk egy titkos, véres, fekete mágiás szertartásra ahol valamilyen varázslat történik, de még nem tudni, hogy mi célból.

Vissza a Drake házaspárhoz akik valamilyen buliban vannak. Marlene a barátnőjének meséli a balesetet, közben Drake Smirnoff-fal beszélik át sokadszorra a vele, velük történteket. Marlene rosszul lesz hazamennek ahol ismét álmodik. Ezúttal Mina Harker-ről és a saját férjéről, hogy harcoltak a gróf ellen. Sikítva ébred és Drake próbálja megnyugtatni.

Vissza az epilógus hídja alá ahol találnak egy csontvázat, amit megmutatnak Smirnoff doktornak aki azonnal elrohan Drake-hez, de senkit nem talál otthon.

Saját otthonában Marlene aktáját írja a doktor, hogy találkozott a házaspár akiket ő mutatott be egymásnak. Visszaemlékszik, arra az időre, mikor ő is ismerte Rachel Van Helsing-et, sőt szeretője volt, és ő mesélt neki Drake-ről. Ahogy Rachel-lel, úgy Drake-kel is azért tartotta a kapcsolatot, mert magának akarta a grófot, meg akarta találni őt.

Londonban vagyunk ahol Drake mutatja a feleségének a helyet ahol meg akarta ölni magát miután megölte az első feleségét akit Dracula tett vámpírrá. Fél, hogy ismét megtörténik, hogy Marlene-t is el kell veszítse egyszer.

Ismét a házukban ahol ismét rémálom kínozza Marlene-t, hirtelen felkel a fürdőbe megy és megvágja magát borotvával, mert rájön, hogy ő Rachel Van Helsing. Drake nem tud hinni neki, hiszen ő maga temette el Rachelt, ekkor jön a doktor aki megpróbálja elkábítani őt, miközben elmondja, hogy nem hagyhatta, hogy eltemesse Rachelt, volt aki "átprogramozta", mert szüksége volt a tudására. Magával ragadja őt és elindulnak Erdélybe. Mikor Frank fölébred ösztönösen érzi hova kell mennie és követi őket. Erdélyben megkeresik Quincy Harker sírját, mert a benne lévő fegyverre van szükségük. És Quincy sírjában ott találják Draculát is szívében azzal az ezüst fegyverrel, mellyel Quincy leszúrta. Ekkor ér oda Drake és ekkor derül ki, hogy Smirnoff csupán a halhatatlanságot akarta végig. Ahhoz pedig Dracula vérére van szüksége. Kihúzza a az ezüst tört és...

pu_TOD_Day_Of_Blood_1_45.JPG

Ebben az első részben szépen összefoglalják amit Frank Drake-ről tudnunk kell, nagyjából az eredeti sorozatból is kapunk ízelítőt, és újítás is van. Nagyon jónak ígérkezik ez a mini, és ez a szám különösen jó volt. Jövő héten folytatjuk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr825315623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása