2012. július 23. 08:18 - doggfather

Penge II (2002)

Blade_II_movie.jpg

A trilógia legsikeresebb darabja a 2002-ben érkező második rész, ez hozott a legtöbbet anyagilag. Az a szomorú, hogy ennek nem sok alapja van a film amolyan állatorvosi lóként az összes folytatás, második rész hibáját magán hordozza. Gyakorlatilag az első rész halványabb kiadása.

Snipes még mindig a főszereplő, és az ő cége csinálta a filmet, az író maradt David S Goyer, és a rendező lett új, Guillermo del Toro, akinek viszont megmondták, hogy lehetsz te bármilyen látnoki erejű, csodálatos látványvilágú rendező itt márpedig az első részt kell folytatni.

Két évvel vagyunk az első rész után, Penge keresi az öngyilkos majd vámpír által felélesztett és elrabolt Whistlert. Mire megtalálja, Európában, addigra kiderül, hogy egy újfajta mutáns vámpír tizedeli a vámpírokat, és a vámpírok felkérik, hogy ugyan segítsen már levadászni nekik ezt az újfajta vámpírt.

És itt van a legnagyobb baj ezzel a filmmel.

2001-ben volt egy film Adrien Paul, a Hegylakó főszereplésével, melynek címe Az új faj. „Michael Oblowitz filmje a távoli jövőben játszódik, amikor a vámpírok többé nem rejtőzködnek, hanem a sötétből előbújva igyekeznek beilleszkedni az emberek társadalmába és békés fajként élni. Egy renitens vámpír azonban bestiális gyilkosságok egész sorozatát követi el: feltépi áldozatai torkát és kiszívja vérüket. Az ügyet egy rendőrre és vámpír kollégájára bízzák.”

Ismerős a történet? Lehet, csak én vagyok gonosz, de én ezt a filmet előbb láttam, mint a Penge 2-őt, és azonnal azt éreztem, hogy ezt a filmet másolták, csak Penge a rendőr, és a vámpír kollégák egy csapat vámpír lett.

Mi kell egy jó filmhez, vagy folytatáshoz??

- Jó forgatókönyv (itt nagyon másolásgyanús)

- karizmatikus ellenfelek

És ezzel a másodikkal is gond van. Az „új” vámpír Jared Nomak se nem elég karizmatikus, se nem elég félelmetes, se nem stílusos. Olyan csatornatöltelék, koldus, hajléktalan keverék. A vámpírok uralkodója Eli Damaskinos meg olyan öregnek, és esetlennek van ábrázolva, hogy nem nézhet ki komoly fenyegetésnek egy ereje teljében lévő harcművész fél vámpírnak. Csináltak egy black-ops sereget Penge ellen Vérfarkasok néven abban lett volna potenciál, de sajnos nem tudták kihasználni.

Próbálták lemásolni az első rész sikeres klubos jelenetét, de nagyon halvány lett, nem utolsó sorban a zene miatt, ami az elsőben nagyon jó volt, az itt maximum csak halvány másolata lehet. Még a legjobb nóta a Roni Size és Cypress Hill kollabó:

És akkor még nem írtunk a cgiről, jaj, csak az a lámpák előtti verekedős jelenet csak azt tudnám feledni… Konkrétan egy számítógépes játékból szedték ki nagyon béna lett nah:

Érdekesség 1. Penge kardja rövidült az első részhez képest, és a harmadikban még rövidebb lesz.

Érdekesség 2. Nem egy „igazgatótanácsa” hanem egy „királya” főnemese van a vámpítársadalomnak.

Azért vannak a filmek pozitívumai is:

Reflektál az első részre, Damaskinos megköszöni Pengének, hogy elintézte a Frost incidenst.

Benne van Ron Perlman, és ez piros pont azonnal minden filmnek.

A csatornás jelenetek nagyon jók.

Whistler vs. Scud konfliktust is egész jól kezelik. (Penge szerzett egy új fegyverkészítőt, és Whistler ezt nehezen viseli az elején.)

Snipes még mindig tud verekedni. És van benne jól megkoreografált verekedés, nem is kevés.

Kris Kristofferson még mindig nagyon jól hozza Whistlert.

Mindezek alapján azt kell, mondjam, hogy a film csak nagyon halvány másolata folytatása lett az első kiváló résznek. 10/6 pontot tudok rá adni maximum (és ebből 1 Ron Perlman szerepelésért jár).

Címkék: film Penge II
2 komment
süti beállítások módosítása